Sulley Muntaris kanon från 25 meter gav Milan segern.
1 av 3
Sulley Muntaris kanon från 25 meter gav Milan segern. - Foto: Felice Calabro/SCANPIX
Den svenska storstjärnan hade en anonym afton och skapade inte mycket.
2 av 3
Den svenska storstjärnan hade en anonym afton och skapade inte mycket. - Foto: Felice Calabro/Scanpix
Lagkamraterna firar ghananens oväntade drömmål.
3 av 3
Lagkamraterna firar ghananens oväntade drömmål. - Foto: Felice Calabro/Scanpix

Milan vann måstematchen – återtog serieledningen

Ett pressat Milan redde ut stormen och vann borta mot Chievo med 1-0. Vinsten gör att Zlatans mannar återigen är i serieledning.


Inför ödesmatchen mot Chievo skakades Milan av både internbråk och ett flertal skador. Men Sulley Muntari såg till att Milanolaget fick en drömstart på måstematchen. Redan i den åttonde minuten skickade ghananen iväg en projektil från 25 meter som letade sig in bakom målvakten Stefano Sorrentino.

Efter hemmaförlusten mot Fiorentina i förra omången tappade Milanolaget mark i toppstriden och blev omsprungna av Juventus. Därför krävdes det seger i kvällens match mot Chievo för att hålla kampen om scudetton jämn.

Men det såg länge ut som att Milan skulle tappa ledningen. Chievo radade upp giftiga målchanser och Milan var pressat. På övertid fick hemmalaget även in kvitteringen, men målet blev bortdömt för offside.

Milan höll undan och tar i och med vinsten över serieledningen från Juventus. Turinlaget möter dock Lazio på onsdagen och kopplar vid vinst återigen greppet om scudetton.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sverige mot Ungern igen i EM

1 timme sedan

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

1 timme sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

2 timmar sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

idag 15:42
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

idag 15:16
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.