Smällarna i Södertälje.
1 av 3
Smällarna i Södertälje. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Säkerhetsvakter framför AIK-supportrarna.
2 av 3
Säkerhetsvakter framför AIK-supportrarna. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
SvFF får utstå hård kritik efter beslutet att fria Syrianska FC och straffa AIK.
3 av 3
SvFF får utstå hård kritik efter beslutet att fria Syrianska FC och straffa AIK. - Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

"Strafftombolan hos SvFF är världens enda perfekta slumpgenerator"

Raseriutbrotten och de allmänna hånen lät sig inte väntas efter SvFF:s beslut om smällarna i Södertälje.


Beslutet:

Här kan ni ta del av beslutet från Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd.

Och det är ett beslut som inte bara har överklagats av AIK, utan även blivit hårt kritiserad av mängder med supportrar - och då inte bara från AIK-håll.

STOCKHOLM. Hela havet stormar i Solna. AIK hade inlett säsongen väl över förväntan innan den där omtalade matchen mot Syrianska FC i Södertälje. Och som bekant fick Gnaget sig en rejäl törn när Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd offentliggjorde sitt beslut.

Förlust med 3-0, och 150 000 kronor i böter för att någon, från någonstans, på något sätt kastade en smällare mot en domare. Kollektiv bestraffning är olagligt på många håll i samhället. Men inte när det gäller fotbollsföreningar.

Faktum är att beslutsunderlaget var undermåligt, något även Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd medger. Det, och faktumet att Syrianska som ansvarig arrangör gick fria, har fått mängder med fotbollsupportrar från hela landet att öppet börja kritisera SvFF.

Stor humor

Och det intressanta i den här soppan är inte enbart vad som faktiskt skedde. Även humorn från fansen har varit av högsta kvalitet.

"Fotbollsförbundet gör klara framsteg! Man lyckades i alla fall spela upp filmsekvenserna, men de kanske skickades in i flera olika filformat för säkerhets skull." skriver en bajare på ett Hammarbyforum, angående att disciplinnämnden inte kunde fälla Haris Skenderovic på grund av att videofilerna var i fel format.

Strafftombolan rullar

Och djurgårdarna vill inte vara sämre:

"Snart rullar strafftombolan hos SvFF, världens enda perfekta slumpgenerator. Allt från dödsstraff till arg lapp finns på skalan." skriver Järnkaminernas vice ordförande Dan Blomberg på mikrobloggen Twitter.

När man däremot tittar på vad AIK-fansen skriver på olika forum finns det ett mantra som återkommer oftare än en sommarplåga på kommersiell radio nämligen:

"Avgå alla!" - och kan man verkligen klandra dem?

Men för att ge Gnagarna åtminstone en underhållande detalj att klamra sig fast vid bör det belysas att Djurgården vid skrivande stund ligger under nedflyttningsstrecket. Detta tack vare att Syrianska FC:s första seger för säsongen.

AIK
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.