Här är huliganen som förstörde det lilla som fanns kvar av svensk fotboll.
1 av 4
Här är huliganen som förstörde det lilla som fanns kvar av svensk fotboll.
2 av 4
3 av 4
- Foto: © Bildbyrån - 73281
4 av 4

Malmö accepterar all bestraffning efter huliganattacken

Skånederbyt förstördes av en idiot. Men som förening är Malmö FF redo att ta konsekvenserna. Det förklarade man i ett öppet brev i natt.


MALMÖ. De regerande mästarna Malmö FF gör som få andra föreningar - de accepterar alla påföljder efter skandalderbyt där en huligan attackerade Helsingborgsmålvakten Pär Hansson på planen.

Det deklarerade man i ett öppet brev i natt.

"Det som skedde är den värsta tänkbara utvecklingen för fotbollen och Malmö FF. Angreppet på HIF:s målvakt Pär Hansson är ett angrepp på Malmö FF. Vi kan aldrig acceptera att säkerheten äventyras. Vi har jobbat hårt under många år för att fotbollen, derbyna i synnerhet, ska bli riktiga fester. Men det finns de som vill annorlunda. Tyvärr vann idiotin den här matchen.

Personen som attackerade Pär Hansson är gripen och identifierad. Han är också polisanmäld för tilltaget. Vi går nu igenom material från övervakningskameror och tar emot vittnesmål för att identifiera vem som slängde in knallskottet.

Malmö Fotbollförening ser ytterst allvarligt på händelsen. Vi anser att det var rätt att avbryta matchen. Vi vet regelverket för spel i Allsvenskan och vi kommer utan protester att acceptera de påföljder som det kan komma att ge.

Förtroendet för Malmö Fotbollförening är allvarligt skadat och vi kommer lägga allt fokus den närmaste tiden på att gå igenom vårt säkerhetsarbete och se hur vi ska skärpa rutinerna ytterligare vid match. Samt se vilka konsekvenser det kan komma att få framöver.

För att visa vår uppriktiga sorg över den förlorade fotbollsfesten planerar vi att för alla er som var på Swedbank Stadion och drabbades bjuda på första kvalmatchen till Champions League.

Malmö Fotbollförening, den 24 maj 2011"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.