Christophe Lallet närmar sig Djurgården.
1 av 3
Christophe Lallet närmar sig Djurgården. - Foto: Carl Sandin/BILDBYRÅN
Den offensive mittfältaren jagas av flera klubbar.
2 av 3
Den offensive mittfältaren jagas av flera klubbar. - Foto: Mats Andersson/SCANPIX
Magnus Pehrsson har koll på Degerfors-spelaren.
3 av 3
Magnus Pehrsson har koll på Degerfors-spelaren. - Foto: Carl Sandin/BILDBYRÅN

Djurgården jagar succéspelare från Superettan

Djurgården vill ha Degerfors Christophe Lallet.


Första värvningen

Den första juni gjorde Djurgården klart med mittfältaren Adama Guira. De senaste säsongerna har han huserat i den spanska andradivisionen, där han representerade Gava, Alicante och Logroñes.

Burkina Faso-landslagsmannen kommer dessutom som Bosman, vilket betyder att Djurgården inte behövde lägga ut en enda krona för att knyta till sig spelaren.

Han blir spelklar den 1 augusti.

STOCKHOLM. Christophe Lallet kan bli Djurgården nästa nyförvärv. Enligt uppgifter till Nyheter24 är den 25-årige yttermittfältaren från Degerfors nära den blårandiga klubben, som än så länge har varit ovanligt tyst på spelarmarknaden.

– Jag vet vem det är, säger Diftränaren Magnus Pehrsson, som inte vill kommentera - men inte heller förnekar - om den offensive spelaren är nära, till Nyheter24.

Lallet, som har 1,5 år kvar på sitt kontrakt, har verkligen imponerat den här säsongen och har mäktat med fem mål på tretton matcher. Ett succéår som alltså ser ut att resultera i att han lämnar Superettanklubben till hösten.

– Jag vet att det har gått bra för honom och att han har gjort några mål den här säsongen. Jag har sett honom spela tidigare, fortsätter Pehrsson.

Även spelarens agent Johan Budak är väldigt förtegen, men bekräftar ändå att det har varit en rad allsvenska klubbar som har hört av sig.

– Det finns absolut ett intresse för Christophe. Det har varit många som har hört av sig både från Sverige och utlandet - och jag har pratat med några allsvenska klubbar. Men de har inte kommit med något kontraktsförslag, säger Budak till Nyheter24.

Knackig ekonomi

Hur mycket Djurgården är villiga att lägga ut för spelaren är oklart. Men något som är klart och tydligt, är att klubbens ekonomi knappast är den bästa.

– Vi har alltid sagt att om någon ska in, och att vi samtidigt ska få ihop ekonomin, så måste någon försvinna, säger Pehrsson.

– Men det händer saker i varje fönster. Någon klubb kanske är intresserade av en av våra spelare och någon spelare som känner att han inte har fått tillräckligt med speltid kanske vill lämna. Det står aldrig still, fortsätter han.

Nyheter24 har förgäves sökt Christophe Lallet.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.