Barsom, som har Örebroklubben BK Forward som moderklubb, har även representerat Örebro SK under sin karriär.
1 av 4
Barsom, som har Örebroklubben BK Forward som moderklubb, har även representerat Örebro SK under sin karriär. - Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån
Det var i Djurgården som den spelskicklige mittfältaren fick sitt genombrott.
2 av 4
Det var i Djurgården som den spelskicklige mittfältaren fick sitt genombrott. - Foto: Björn Tilly / Bildbyrån
Abgar Barsom frälste Syrianska genom att skjuta det avgörande mål i kvalet mot Ängelholm i höstas.
3 av 4
Abgar Barsom frälste Syrianska genom att skjuta det avgörande mål i kvalet mot Ängelholm i höstas. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
Efter säsongen lämnade han klubben. Nu har han lagt fotbollskarriären på is - men vill inte säga att han slutar.
4 av 4
Efter säsongen lämnade han klubben. Nu har han lagt fotbollskarriären på is - men vill inte säga att han slutar. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

Kvalhjältens nya karriär: Sport management

Abgar Barsom har påbörjat en ny karriär efter avskedet från Syrianska - men stänger inte dörren för en comeback inom fotbollen: "Siar inte framtiden."


Barsoms klubbar

BK Forward (1995-99)

Djurgårdens IF (2000-02, 2004-06)

SC Heerenveen (2002-04)

Messiniakos GS (2006)

Örebro SK (2007)

Fredrikstad FK (2008-09)

Syrianska FC (2010-11)

STOCKHOLM. I november förra året sköt Abgar Barsom kvar Syrianska i allsvenskan efter en riktig kvalrysare mot Ängelholm. Ett halvår senare har mittfältsmotorn inte satt sin fot på en fotbollsplan sedan dess.

- Jag har startat ett sport management-företag som jag har fullt fokus på nu. Under hösten och våren har jag studerat marknadsföring och varumäresstrategi av den anledningen, säger Syrianskas före dette nummer 77 till Nyheter24.

Kort efter att Barsom hyllats som Syrianskas frälsare efter kvalavgörandet drog rykten igång om att han gjort sin sista match i klubben. Han placerades i flera norska klubbar och hade även anbud från andra allsvenska lag. Att det aldrig blev någon flytt har med 33-åringens nya yrke att göra.

- Jag valde att tacka nej på grund av att jag inte ville flytta. Jag ville fullfölja utbildningen och komma igång med mitt sport management, säger han.

Barsom stänger trots det inte dörren för en comeback på fotbollsplanen - men fokus i dagsläget ligger på hans företag.

- Vi får se vad framtiden utvisar. Jag älskar fortfarande fotboll och kroppen mår mycket bra. Jag siar inte framtiden, utan får se hur det ser ut om det erbjudande dyker upp. Just i dag lägger jag fokus på det jag har startat, säger han.

Han håller sin förra klubb Syrianska under uppsikt från sidan. Han ser tydliga likheter med hur säsongen 2011 utvecklade sig för klubben.

- De har inte fått någon superstart. Det är samma läge som förra året. Mycket skador och får lite poängutdelning gör att de ligger i botten av tabellen.

Syrianska-BK Häcken spelas kl 14 på lördagen och visas i Canal plus Fotboll.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

1 timme sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

3 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.