En sten ska ha kastas in från läktaren."Det finns inget bevis, inget videomaterial", säger IFK:S säkerhetsansvarige Tommie Elgestål.
1 av 2
En sten ska ha kastas in från läktaren."Det finns inget bevis, inget videomaterial", säger IFK:S säkerhetsansvarige Tommie Elgestål. - Foto: Fredrik Persson/scanpix
Kjetil Waehler hävdar att han träffades av en sten och skadades. Men någon hjälp från klubben kommer han inte få.
2 av 2
Kjetil Waehler hävdar att han träffades av en sten och skadades. Men någon hjälp från klubben kommer han inte få. - Foto: Bildbyrån

Efter stenattacken: "IFK kommer inte göra något"

IFK Göteborgs mittback Kjetil Waehler hävdar att han träffades av en sten och skadade sig. Även om det skulle finnas bevis kommer klubben inte att gå vidare: "Vi lägger det bakom oss".


Djurgården kan straffas

Förutom den eventuella stenkastningen tände Djurgårdsfansen flera rökbomber inför matchen. Klubben riskerar nu att straffas.

- Det som finns i bestämmelserna är allt från böter tills till stängda läktare. Regelmässigt tar det 14 dagar från dess att det hände till dess att vi tar beslut, säger disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger till Nyheter24.

STOCKHOLM. Kjetil Waehler skadade sig under uppvärmningen inför Djurgården-Göteborg. Efteråt berättade han att en inkastad sten orsakade skadan. Men något stöd från IFK kan norrmannen inte räkna med.

- Det är utagerat för IFK:s del, det får stå för Kjetil. Vi kommer inte att göra något från IFK:s sida, säger Tommie Elgestål IFK:s säkerhetsansvarige till Nyheter24.

En egen spelare kan ha skadats?

- Det är klart att det är allvarligt. Men det finns inget bevis, inget videomaterial.

Djurgården, som förnekar att Waehler skulle ha träffats av något föremål, går just nu igenom videomaterial från matchen. I skrivande stund har de inte hittat något. Men även om det dyker upp bevis på att Waehler har träffats av en sten kommer IFK inte att agera.

- Nej, vi lägger det bakom oss och kör vidare, säger Tommie Elgestål.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!