Carlos Banda blir ny assisterande tränare i Hammarby – och lämnar därmed sitt uppdrag hos rivalerna Djurgården.
1 av 3
Carlos Banda blir ny assisterande tränare i Hammarby – och lämnar därmed sitt uppdrag hos rivalerna Djurgården. - Foto: Patric Söderström / SCANPIX
Banda var ungdomstränare i Hammarby mellan 2003 och 2009 och blev sedan huvudtränare i Djurgården tillsammans med Lennart Wass 2010.
2 av 3
Banda var ungdomstränare i Hammarby mellan 2003 och 2009 och blev sedan huvudtränare i Djurgården tillsammans med Lennart Wass 2010. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Under 2011 blev han degraderad till assisterande tränare bakom Magnus Pehrsson och väljer nu alltså att återvända till Hammarby.
3 av 3
Under 2011 blev han degraderad till assisterande tränare bakom Magnus Pehrsson och väljer nu alltså att återvända till Hammarby. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Banda klar för Hammarby

Carlos Banda gör den förbjudna flytten. Djurgårdens assisterande tränare blir just assisterande tränare i sin gamla klubb Hammarby.


Carlos Bandas tränarekarriär

Han började att träna ungdomslag i Brommapojkarna och tog sedan över ansvaret för Hammarbys lag i Pojkallsvenskan. 2006 blev han juniortränare i laget och var det fram till årsskiftet 2009-2010 då han tog jobbet som huvudtränare tillsammans med Lennart Wass i Djurgården.

Under våren 2011 degraderades Banda till assisterande tränare bakom Magnus Pehrsson och nu väljer han alltså att återvända till Hammarby för att göra samma syssla bakom Gregg Berhalter.

STOCKHOLM. Mellan 2003 och 2009 var Carlos Banda pojk- och juniortränare i Hammarby. Sedan gjorde han en mycket uppmärksammad flytt 2010 och delade uppgiften som huvudtränare med Lennart Wass i Djurgården.

Efter att ha börjat säsongen 2011 rekorddåligt blev Banda degraderad till assisterande tränare bakom Magnus Pehrsson och nu verkar han ha tröttnat på det – och blir assisterande tränare i Superettanklubben, tillika rivalen, Hammarby.

– Den stora anledningen varför jag väljer att bryta med Djurgården och komma till Hammarby är faktiskt den sportsliga utmaningen – just att spela upp Hammarby i Allsvenskan igen, säger Banda till Hammarbys officiella hemsida.

"Carlos är väldigt analytisk"

Under förra veckan valde Roger Sandberg att lämna sitt jobb som assisterande tränare i klubben och därefter har Bajen letat en ersättare. Främst har det varit huvudtränaren Gregg Berhalters uppgift att hitta sin andreman och han är nöjd över sitt beslut.

–  Carlos är väldigt analytisk och mycket bra på att skärskåda matcher och motståndare, och just den biten har vi diskuterat ingående under de samtal vi haft. Det är en egenskap hos honom som jag kommer få stor nytta av, säger han till Bajens officiella hemsida.

35-årige Carlos Banda kommer att ansluta till Bajen på onsdag och Superettan drar igång igen om två veckor.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.