Ricardo Santos är klar för Djurgården. Ett av totalt åtta klara nyförvärv.
1 av 4
Ricardo Santos är klar för Djurgården. Ett av totalt åtta klara nyförvärv. - Foto: FAKSIMIL/DIFTV
2 av 4
- Foto: Scanpix
Tidigare har ytterbacken Andreas Dahlén plockats in. Kontraktet sträcker sig över ett halvår och kommer ersätta Joel Riddez som är skadad.
3 av 4
Tidigare har ytterbacken Andreas Dahlén plockats in. Kontraktet sträcker sig över ett halvår och kommer ersätta Joel Riddez som är skadad. - Foto: Bildbyrån
4 av 4
- Foto: Skärmdump/Tipsbladet.dk

Dif:s nästa nyförvärv: "Platsen bredvid Toivio är min"

Hört talas om Marc Pedersen? Det kan vara Djurgårdens nionde(!) värvning: "Skulle bli förvånad om det inte blev någonting".


Djurgårdens satsning

Här är de andra spelarna som är klara för klubben:

Brian Span, från University of Virginia

Martin Broberg, från Degerfors

Nahir Oyal, från Syrianska

Yussif Chibsah, från Gefle

Kasper Jensen, från Midtjylland

James Keene, från Elfsborg

Ricardo Santos, från Kalmar

Andreas Dahlén, från Frankfurt.

STOCKHOLM. Det är ingen hemlighet att den förre Ålborg-tränaren Magnus Pehrsson har bra koll på Danmark. Och nu är Djurgårdstränaren på väg att utnyttja sina kunskaper.

– Jag har fått tillstånd att åka hem till Danmark. Men jag hoppas och tror att jag kommer återvända till Sverige, säger mittbacken Marc Pedersen som provspelat med Djurgården till Tipsbladet.

Pedersen debuterade för Velje i danska högstaligan för ett år sen. Men skador och konkurrensen har förpassat 22-åringen till bänken. Nu är han nästan säker på att det blir en övergång till Sverige.

– Min agent och Djurgården förhandlar just nu och det skulle förvåna mig mycket om det inte skulle bli någonting utav det.

"Konkurrerar med Kebba Ceesay"

Dansken kommer till Sverige med en sak i sikte - speltid.

– Jag snackade med Magnus Pehrsson och klubbens chefsscout och de sa att provspelet varit mycket tillfredställande. Att jag hade de rätta kvaliteterna samtidigt som jag var ung och kunde utvecklas, säger Pedersen till Tipsbladet och fortsätter:

– De har en kille som heter Joona Toivio och han startar tydligen. Men platsen bredvid honom är till mig eller Kebba Ceesay, så jag har en chans.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!