Roy Hodgson och Reine Almqvist har känt varandra länge.
1 av 4
Roy Hodgson och Reine Almqvist har känt varandra länge. - Foto: AP/SCANPIX
"Det är klart att det blir en försvagning för England" säger Almqvist om Rio.
2 av 4
"Det är klart att det blir en försvagning för England" säger Almqvist om Rio. - Foto: Alex Livesey/Getty Images
Reine Almqvist är Sveriges Englandsscout.
3 av 4
Reine Almqvist är Sveriges Englandsscout. - Foto: Bildbyrån
"Att Downing har spelat smådåligt under en lång period, betyder inte att han inte kan prestera i landslaget när det gäller".
4 av 4
"Att Downing har spelat smådåligt under en lång period, betyder inte att han inte kan prestera i landslaget när det gäller". - Foto: Clive Brunskill/Getty Images

Rio inte uttagen: "Det blir en försvagning"

Sveriges Englandsspion Reine Almqvist om Ferdinands frånvaro, Downings svaga säsong och Roy Hodgson.


Reine Almqvist

Ålder: 63

Yrke: Scout åt Helsingborg och svenska landslaget.

Läs allt om Englands EM-trupp

Andersson: "Uttagningen av Terry är vidrig"

BILDEXTRA: Här är de engelska lejonen

Här är Englands EM-trupp

LONDON. Under onsdagen släpptes Englands EM-trupp. Nyheter24 ringde upp Sveriges Englandsscout Reine Almqvist för att låta honom kommentera den.

Hur ser du på att Rio Ferdinand inte är uttagen?

- Det är klart att det blir en försvagning för England, men samtidigt kommer det in en ny spelare . Men det är klart att han är en spelare som de hade haft användning för, säger Reine Almqvist .

Andy Carroll, Jermain Defoe och Stewart Downing har alla haft en tung säsong i Premier League. Trots det får de ändå representera England i EM. Det ser scouten inte som något större problem och nämner Liverpools mittfältare som exempel.

 - Att Downing har spelat smådåligt under en lång period, betyder inte att han inte kan prestera i landslaget när det gäller.

"Jag har känt Roy i många år"

Först Fabio Capello, sedan Stuart Pearce och nu  Roy Hodgson. England har skiftat tränare i löpande band den senaste tiden. Men "Three Lions" nye tränare är ett välbekant namn för Almqvist.

- Jag har ju känt Roy i många år, först när han var spelare, sen när han var tränare och jag har väl ganska bra koll på hans tankar, säger Englandsspionen och fortsätter:

-  Vi får se om det ser likadant ut som i hans klubblag.

Almqvist har tre matcher på sig att scouta Hodgsons lag innan de tar sig an Sverige den 15 juni. Först träningsspelar England mot Norge och Belgien innan de inleder EM mot Frankrike i Donetsk.

/
/
/
/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

1 timme sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

2 timmar sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

2 timmar sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

3 timmar sedan
På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.

Palestina vill att Fifa straffar Israel

idag 13:26
Palestinas fotbollsförbund anser att Israel diskriminerar palestinier och ber därför Internationella fotbollsförbundet (Fifa) att stänga av eller slänga ut Israels fotbollsförbund.