Han tackade åtminstone fansen efter förlustmatchen mot Grekland.
1 av 3
Han tackade åtminstone fansen efter förlustmatchen mot Grekland. - Foto: Michael Steele/Getty Images
Andrej Arsjavin är återigen i blåsväder för ett uttalande.
2 av 3
Andrej Arsjavin är återigen i blåsväder för ett uttalande. - Foto: Shaun Botterill/Getty Images
"Det faktum att vi inte klarade av att leva upp till era förväntningar är inte vårt problem, det är ert problem", sa Arsenal-stjärnan.
3 av 3
"Det faktum att vi inte klarade av att leva upp till era förväntningar är inte vårt problem, det är ert problem", sa Arsenal-stjärnan. - Foto: Shaun Botterill/Getty Images

Arsjavin: "Ert problem att vi inte levde upp till förväntningarna"

31-åringen surnade till på fansen när han skulle lämna spelarhotellet i Warszawa.


Grupp A

1. Tjeckien 6 poäng 4-5
2. Grekland 4 poäng 3-3
3. Ryssland 4 poäng 5-3
4. Polen 2 poäng 2-3

Inbördes möten gäller före målskillnad och därför går Grekland vidare istället för Ryssland.

WARSZAWA. Högst oväntat och mycket otippat åkte Ryssland ut ur EM – trots att de ledde grupp A inför sista omgången. Veteranen Giorgios Karagounis och hans Grekland vann med 1–0 och det slog ut ryssarna.

Efter det har röken varit tjock i kulisserna hos Ryssland. Sporting Lissabon-spelaren Marat Izmajlov sågade i går förbundskaptenen Dick Advocaat vid fotknölarna och sent i går kväll – när ryssarna skulle flyga hem – var det näste man i laget som uttalade sig kontroversiellt efter EM-missen.

Storstjärnan Andrej Arsjavin, som har en historia om att bjuda medier på minnesvärda citat, blev irriterad på en rysk journalist och skickade samtidigt en hälsning till de ryska fansen när han lämnade spelarhotellet.

– Det faktum att vi inte klarade av att leva upp till era förväntningar är inte vårt problem, det är ert problem, sa Arsenal-stjärnan enligt Daily Mail.

"En sådan kapten ska inte vara i laget"

Detta fick hederspresidenten i ryska fotbollsförbundet, Vyacheslav Koloskov, att ryta till.

– Sådana ord är inte värdiga en kapten. Hela laget borde buga sig för fansen. De kommer för att få se bra fotboll, fullt engagemang från spelarna och viljan att stå upp för sitt land. Istället säger kaptenen att det inte är spelarnas problem, utan fansens. En sådan kapten ska inte vara i laget, säger han till Daily Mail.

Arsjavin, som tidigare exempelvis har sagt att kvinnor inte kan köra bil och att London inte behandlar sin rika invånare tillräckligt bra, har än en gång satt sig i blåsväder alltså.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
EM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!