De svenska dagstidningars förstasidor dagen efter att Sverige och Danmark spelade 2-2 i gruppspelet, vilket innebar att båda lagen gick vidare till kvartsfinal, och att Italien slogs ut trots vinst mot Bulgarien.
1 av 4
De svenska dagstidningars förstasidor dagen efter att Sverige och Danmark spelade 2-2 i gruppspelet, vilket innebar att båda lagen gick vidare till kvartsfinal, och att Italien slogs ut trots vinst mot Bulgarien. - Foto: TOBIAS RÖSTLUND/SCANPIX
Christian Vieri och Alessandro del Piero deppar trots att de har vunnit mot Bulgarien.
2 av 4
Christian Vieri och Alessandro del Piero deppar trots att de har vunnit mot Bulgarien. - Foto: LUCA BRUNO/AP/SCANPIX
Detta efter att Mattias Jonson gjort 2-2 i slutet av matchen mellan Sverige-Danmark.
3 av 4
Detta efter att Mattias Jonson gjort 2-2 i slutet av matchen mellan Sverige-Danmark. - Foto: MICHAEL PROBST/AP/SCANPIX
Mattias Jonson tippar 2-2 i kvällens match mellan Kroatien och Spanien.
4 av 4
Mattias Jonson tippar 2-2 i kvällens match mellan Kroatien och Spanien. - Foto: Mike Hewitt/Scanpix

2-2-hjälten tror på nytt "due-due"

Mattias Jonson gjorde 2-2 mot Danmark i EM 2004 och skickade ut Italien ur EM. I kväll kan Italien råka ut för ett nytt "due-due"-drama.


Grupp C

1. Spanien 7 poäng 6-1
2. Italien 5 poäng 6-2
3. Kroatien 4 poäng 2-3
4. Irland 0 poäng 1-9

Spanien och Italien går vidare och får möta ettan och tvåan i grupp D.

STOCKHOLM. I den 89:e minuten satte Mattias Jonson det avgörande 2-2-målet mot Danmark i EM 2004. Målet skickade Italien ur EM och var startskottet för en hel drös med anklagelser om att matchen var uppgjord.

"Italienarna är ju som de är"

I kväll kan Italien drabbas av ett nytt "due-due". Om Kroatien och Spanien spelar 2-2 är Italien ute ur EM. Och många italienska fans fruktar ett nytt, i deras tycke uppgjort, resultat.

- Det spekulerades ju en hel del båda innan och efter matchen. Men tittar man på hur matchen såg ut så borde Danmark ha vunnit med 3-2 eller 4-2. Vi spelare lade ingen kraft i det, men italienarna är ju som de är, säger Mattias Jonson till Nyheter24.

"Allbäck förstod inte att vi gick vidare på 2-2"

Efter 2-2-målet slutade både Danmark och Sverige spela. Den svenska backlinjen stod orörlig och passade bollen ostört mellan varandra. Något som spätt på Italienarnas misstankar.

-
När det väl blev 2-2 förstod man ju att det var ett bra resultat. Men jag vet att Marcus Allbäck inte hade förstått det. När Erik Edman höll i bollen i slutet sprang Allbäck som en dåre uppe på topp och ville ha bollen för att göra 3-2, säger Jonsson.

Har du fått några pikar från italienare efter målet?

När jag flyttade hem till Djurgården hade vi en italiensk massör som inte var helt nöjd med att jag kom dit, skrattar Jonson.

Till sist, vad tror du att det blir för resultat i kväll?

– Jag får väl tippa 2-2, men vi får se.

*****                       

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
/
/
/
/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!