Manuel Neuer var chanslös på nicken. - Foto: Vadim Ghirda/SCANPIX
Ett tydligt leende. - Foto: Matthias Schrader/SCANPIX
Efter 1-0 jublade han till och med en kort stund.
3 av 9
Efter 1-0 jublade han till och med en kort stund. - Foto: Michael Sohn/SCANPIX
Mario Balotelli sänkte Tyskland med två snygga mål.
4 av 9
Mario Balotelli sänkte Tyskland med två snygga mål. - Foto: Vadim Ghirda/SCANPIX
Den tyska startelvan visste inte vad de hade att vänta innan matchen...
5 av 9
Den tyska startelvan visste inte vad de hade att vänta innan matchen... - Foto: Matthias Schrader/SCANPIX
...från Italiens startspelare, även om det mesta kom att handla om en.
6 av 9
...från Italiens startspelare, även om det mesta kom att handla om en. - Foto: Vadim Ghirda/SCANPIX
Khedira var en av Tysklands bästa spelare i den första halvleken.
7 av 9
Khedira var en av Tysklands bästa spelare i den första halvleken. - Foto: Jon Super/SCANPIX
Gianluigi Buffon var den stora hjälten utöver Super-Mario.
8 av 9
Gianluigi Buffon var den stora hjälten utöver Super-Mario. - Foto: Michael Steele/Getty Images
Löw hade en tung dag på jobbet.
9 av 9
Löw hade en tung dag på jobbet. - Foto: Michael Steele/Getty Images

Super-Mario klarade näst sista bossen

Tyskland var jättefavoriter inför både semifinalen och EM i stort. Men en man ville annat - Mario Balotelli.

Avslut på mål: 8-5

WARSZAWA. Han är känd för att göra allt det oväntade - ofta på samma gång. I EM-semifinalen var det dock bara positivt från Mario Balotelli. Med sina två mål sänkte han tillsammans med målvakten Gianluigi Buffon Tyskland och tog sitt Italien till finalen mot Spanien.

Tyskarna radade annars upp chanser i matchinledningen. Först var det Mats Hummels som var nära på en hörna, sedan Toni Kroos. Italien såg skakiga ut bakåt. Men det var Italien som mot alla odds tog ledningen - genom Mario Balotelli som jublade trots sitt löfte. Förarbetet från Antonio Cassano höll absoluta världsklass när han vände bort Holger Badstuber och slog ett perfekt inlägg.

- Bra avslut av Balotelli och fint samspel med Cassano, säger Kennet Andersson som Nyheter24 pratade med inför matchen.

Flexade musklerna och varnades

Den andra fullträffen var stenhårt inborrad i Manuel Neuers vänstra kryss. Inte direkt det mest logiska avslutet på ett friläge men så är inte Super-Mario Balotelli särskilt logisk heller. I stället för att jubla slet han av sig tröjan, flexade musklerna och behöll ett stenansikte. Den efterföljande varningen var givetvis självklar.

Redan i paus bytte förbundskaptenen Joachim Löw in både Miroslav Klose och Marco Reus men det räckte inte. Närmast en reducering var dock den sistnämnde som sköt en frispark via Buffon i ribban.

Nära 3-0 innan Özils sena reducering

I den 70:e minuten byttes den varnade Super-Mario ut till förmån för Antonio di Natale efter att ha åkt på en smäll. Men tyskarna kom aldrig närmare än 1-2 på straff på stopptid genom Mesut Özil. Målvakten Buffon lyckades plocka ned det mesta även om han hade tur med studsarna i straffområdet. Innan dess hade Claudio Marchisio en jättechans att göra 3-0 och högerbacken Federico Balzaretti hade en boll inne men blev avvinkad för offside.

Kan Balotelli sänka den europeiska fotbollens Bowser på söndag? Det återstår att se.