På planen ska motståndarna försöka markera Sveriges största fotbollsstjärna.
1 av 3
På planen ska motståndarna försöka markera Sveriges största fotbollsstjärna. - Foto: Darko Bandic / AP / SCANPIX
Vid sidan av är det Nyheter24 som ska hårdbevaka Zlatan.
2 av 3
Vid sidan av är det Nyheter24 som ska hårdbevaka Zlatan. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Nyheter24:s nöjeschef Mimmi Lexander åker till Ukraina med uppdraget att rapportera allt som sker kring Zlatan Ibrahimovic.
3 av 3
Nyheter24:s nöjeschef Mimmi Lexander åker till Ukraina med uppdraget att rapportera allt som sker kring Zlatan Ibrahimovic. - Foto: Emma Malmlöf / Montage

Varför ska du bevaka Zlatan, Mimmi Lexander?

I Zlatanrapporten ska fokus till fullo ligga på vår i särklass största EM-stjärna. Nöjeschef Mimmi Lexander har fått uppdraget att punktmarkera Zlatan Ibrahimovic.


Nyheter24:s EM-trupp

Här är alla krönikörer under fotbollsfesten:

Sladjan Osmanagic

Rami Shaaban

John Alvbåge

Ola Wenström

Eric Rosén, nyhetschef

Johan Andersson, sportchef

Dessutom kommer nöjeschef Mimmi Lexander att hårdbevaka den största stjärnan - Zlatan Ibrahimovic - i bloggen Zlatanrapporten.

STOCKHOLM. Nere i Ukraina har Mimmi Lexander, vanligtvis nöjeschef på Nyheter24, tagit sig an uppgiften att hårdbevaka Zlatan Ibrahimovic. Detta kommer att förevigas i bloggen Zlatanrapporten.

Hur startade din fascination för Zlatan?

– Jag minns inget speciellt tillfälle dessvärre, det har mer bara alltid varit en självklarhet. Jag kan bli irriterad på folk som inte förstår Zlatans storhet, han är det bästa vi någonsin haft inom svensk fotboll. Och den personligheten, det är liksom bara Zlatan som kommer undan med att vara sådär äckligt dryg. Jag älskar det!

Vad kan vi förvänta oss av rapporten?

– Du behöver inte vara fotbollsexpert och kunna rabbla resultat och ligatitlar för att hänga med i Zlatanrapporten. Här kommer du hitta allt som rör Zlatan, på och utanför planen, Allt det bästa som sägs och görs, om och av Zlatan. Och lite till.

Vissa tycker att det skrivs för mycket av Zlatan, vad tycker du om det?

– Jag tycker att det skrivs alldeles för lite.

En annan aspekt är att det är lite stalkervarning över att bara följa en spelare?

– Alltså, jag är medveten om att det kan framstå som att jag har ett näst intill sjukligt intresse. Men jag är inte ensam. Zlatan väcker känslor, så är det bara. Det finns en anledning till att han är så stor, och det handlar inte bara om hans skills på planen.

Hur tror du det går för Sverige i sommar?

– Det beror på om Zlatan är på sitt bästa humör. Han behöver bli lite skönt irriterad och vilja bevisa att vi kan, och jag tror att han är sugen nu eftersom han inte vann något med Milan den här säsongen. Med en taggad Zlatan i toppform kan vi skrälla. Och ja, jag tjatar redan om Zlatan, men helt ärligt, det är ju Zlatans form och vilja det kommer att handla om.

Vem - förutom Zlatan - är Sveriges viktigaste spelare?

– Lustig, helt klart. Nähä, var inte frågan vem som var snyggast?

EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!