Evertonspelarna firar segermålet. - Foto: Scanpix

Saha hann med allt när Terry blev syndabock

Everton chockvann över Chelsea.

Den jagade John Terry stod för en mästerlig insats mot Arsenal i söndags och hyllades av fansen hemma på Stamford Bridge.

Men det var då det.

I onsdagens match borta mot Everton på Goodison Park blev mittbacken och lagkaptenen i stället stor syndabock när han missbedömde en höjdboll och tillät Evertons Louis Saha komma helt fri med Peter Cech och avgöra tillställningen med sitt 2-1-mål.

Men det började bra för serieledande Chelsea. Flourent Malouda rullade in 1-0 redan i den 17:e minuten. En kvart senare slog Saha till för första gången den här matchen. Han var först på en hörna från höger och nickade snyggt in kvitteringen.

Strax innan halvtid hann fransmannen dessutom bränna en straff sedan Ricardo Carvalho dragit ner amerikanen Landon Donovan i straffområdet. Men han skulle få sista ordet med sitt 2-1-mål i den 75:e minuten införhemmafansen som sprudlade av glädje.

Trepoängaren var Evertons tredje på fem matcher. Man är nu nio poäng bakom Liverpool på fjärdeplatsen.

För Chelsea var förlusten desto mer avgörande. Arsenal är tack vare segern mot Liverpool nu sex poäng bakom. Manchester United kryssade mot Aston Villa och är nu bara en poäng bakom Chelsea.

/
/
/

OS-elden är tänd

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.