Wayne Rooney kan komma att lämna Manchester United redan i vinter.
1 av 3
Wayne Rooney kan komma att lämna Manchester United redan i vinter. - Foto: Ivan Sekretarev/AP/SCANPIX
Sir Alex Ferguson.
2 av 3
Sir Alex Ferguson. - Foto: Lai Seng Sin/AP/SCANPIX
Spelaren och tränaren Sir Alex Ferguson går skilda vägar?
3 av 3
Spelaren och tränaren Sir Alex Ferguson går skilda vägar? - Foto: SANG TAN/AP/SCANPIX

Rooney kan lämna United - redan i vinter

Kan tvinga Manchester United att sälja honom i januari.


Detta har hänt:

När Wayne Rooneys prostitutionsskandal uppdagades sattes stjärnan åt sidan både i klubb- och landslaget. Om det var för att han ville det är oklart.

Nu på senare tid har strikern inte ens fått sitta på bänken av Manchester United-tränaren. Alex Ferguson påstår att det beror på en skada - något som spelaren själv förnekar. Rooney säger att han inte ens har haft problem.

På en presskonferens i tisdags bekräftade ”Fergie” att 24-åringen vill lämna klubben.

MANCHESTER. Sprickan mellan Wayne Rooney och Manchester United-tränaren Sir Alex Ferguson ser ut att vara total. Nu verkar det som att den engelske landslagsanfallaren kan komma att lämna United - redan i vinter.

Under söndagen dementerade en klubbrepresentant alla rykten om att Rooney skulle vara på väg bort. Men på måndagen kom nya uppgifter till Guardian som menade att 24-åringen redan har bestämt sig för att flytta och att han har nobbat ett kontraktsförslag från United.

Något som kan tvinga klubben att sälja spelaren redan i januari.

Hans kontrakt löper nämligen ut efter nästa säsong och kan därför komma att lämna United för ett reapris eller till och med gratis sommaren 2012.

Nya klubbadresser är det inte heller brist på. Real Madrid har länge kopplats ihop med spelaren, men även Barcelona och Manchester City har visat intresse för den formsvage strikern.

"Perfekta förhållandet spricker"

"Det som en gång såg ut att vara ett perfekt förhållande verkar vara på väg att brista. Det är svårt att avgöra vem av dem som kommer att lida mest", skriver Guardian-krönikören Richard Williams.

Och brista ser förhållandet verkligen ut att göra. Tidigare har Rooney förklarat att han inte alls är intresserad av att spela utomlands och att han kommer att spela i United karriären ut. Men enligt Guardian har han alltså ändrat sig helt och hållet och öppnat alla dörrar för en flytt ut.

Rooney när han är som bäst

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!