1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

Chelsea byggs om - då ska veteranen frälsa "AVB"

Tränaren André-Villas Boas försöker förändra Chelsea - men frågan är om det finns tid till det? 


Tabelltoppen

1. Man City      14, 48-13, 38

2. Man United    15, 35-14, 36

3. Tottenham     14, 30-18, 31

4. Arsenal       15, 31-23, 29

---

5. Chelsea       14, 31-17, 28

6. Liverpool     15, 18-13, 26

LONDON. 34-åringen har petat Frank Lampard, skickat Nicolas Anelka till Kina och skällt ut pressen efter noter. André Villas-Boas har inte backat för någon och som tränare för Chelsea har han skapat en storm i England.

I kväll väntar Manchester City vars ägare har kopierat Londonlagets framgångsrecept - och lagt miljarder på gedigna stjärnspelare.

- De har fått tid på sig och med sådana spelare så är det klart att de börjar vinna, säger lagets målvakt Petr Cech till klubbens hemsida och fortsätter:

- Deras mittfält ger dem en fantastisk offensiv men de släpper till chanser därbak och vi kan skada dem där.

"Vi kan räkna med honom"

Den portugisiska tränaren jobbar hårt för att sätta sin prägel på laget. Många äldre spelare tillsammans med stjärnor som Florent Malouda och Fernando Torres har fått finna sig i att sitta på bänken - men en veteran har fått förtroendet och åfterfunnit formen.

- Didier Drogba hittar nu målet regelbundet och det är det vi behöver som lag, säger Villas-Boas inför matchen.

En pressad tränare meddelade, enligt uppgifter, Nicholas Anelka att han inte ville se han i närheten av Chelsea igen - och att det även gällde mittbacken Alex. De hårda orden som levererades inför hela truppen blev för mycket för fransosen som lämnade för Shanghai, nu ryktas även brassen var på väg bort.

"Vi kan fortfarande vinna titeln"

Men förlorar Chelsea i kväll kan även tränaren tvingas att lämna huvudstaden: Avståndet till de ljusblå skulle då vara hela tretton poäng.

- Vi har vunnit två matcher i rad i ligan och en otroligt viktig match mot Valencia men att tro att allt är bra nu vore korkat, säger Petr Cech.

- Men det är som är bra är att vi har fått tron tillbaka och tre poäng i kväll skulle förändra hur ligan skulle se ut och med massor av matcher kvar så kan vi fortfarande slåss om titeln.

Chelsea - Manchester City startar 21.00 och visas i Viasat Fotboll.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.