Steve Mcclaren står under sitt välkända paraply.
1 av 14
Steve Mcclaren står under sitt välkända paraply. - Foto: TOM HEVEZI/SCANPIX
Stuart Pearces tillträder nu alltså som ersättare till Capello. Förvisso på korttidsbasis, men ändå kan vi räkna med att han blir en förlorare?
2 av 14
Stuart Pearces tillträder nu alltså som ersättare till Capello. Förvisso på korttidsbasis, men ändå kan vi räkna med att han blir en förlorare? - Foto: PAUL ELLIS/SCANPIX
Kevin Keegan under sin tid i det engelska landslaget.
3 av 14
Kevin Keegan under sin tid i det engelska landslaget. - Foto: Anders Wiklund/SCANPIX
Den här mannen minns vi alla.
4 av 14
Den här mannen minns vi alla. - Foto: MICHAEL PROBST/SCANPIX
Graham Taylor lämnade förbundskaptensposten med svansen mellan benen. Här är en bild från 1998 då han arbetade som expertkommentator.
5 av 14
Graham Taylor lämnade förbundskaptensposten med svansen mellan benen. Här är en bild från 1998 då han arbetade som expertkommentator. - Foto: MARK EARTHY/FLT-PICA
Ron Greenwood lyckades inte han heller.
6 av 14
Ron Greenwood lyckades inte han heller.
7 av 14
- Foto: DAVE CAULKIN/SCANPIX
8 av 14
- Foto: PAUL BARKER/SCANPIX
Harry Redknapp väntas få erbjudandet att leda det engelska landslaget. Frågan är om han hoppar på losertåget?
9 av 14
Harry Redknapp väntas få erbjudandet att leda det engelska landslaget. Frågan är om han hoppar på losertåget? - Foto: Kirsty Wigglesworth/SCANPIX
Don Revie var först att misslyckas efter Ramsay.
10 av 14
Don Revie var först att misslyckas efter Ramsay.
Sir Bobby Robson, var en levande legendar, men misslyckades även han med det engelska landslaget.
11 av 14
Sir Bobby Robson, var en levande legendar, men misslyckades även han med det engelska landslaget. - Foto: MICHAEL STEPHENS/SCANPIX
Nu är det, om nu någon missat det, klart att Capello inte fortsätter som förbundskapten för det engelska landslaget.
12 av 14
Nu är det, om nu någon missat det, klart att Capello inte fortsätter som förbundskapten för det engelska landslaget. - Foto: Tim Hales/SCANPIX
När England misslyckades kvalificera sig till EM-slutspelet 2008 togs denna världsberömda bild på Steve Mcclaren.
13 av 14
När England misslyckades kvalificera sig till EM-slutspelet 2008 togs denna världsberömda bild på Steve Mcclaren.
Alf Ramsay, en mästare från förr. Men frågan är vad som hänt med det engelska landslaget sen dess?
14 av 14
Alf Ramsay, en mästare från förr. Men frågan är vad som hänt med det engelska landslaget sen dess?

Alla blir förlorare i England

Näste man till rakning? Förmodligen blir det Harry "Houdini" Redknapp, han som äntligen började ses som en vinnare.


Låt en schimpans ta över England

Och för att verkligen sälja in idén, trots att ni alla redan är övertygade: Schimpanser är mycket roligare. Det blir helt enkelt en väldigt underhållande mediebevakning. Tänk er själva, presskonferens, England har förlorat mot Tyskland, på straffar, igen och så vidare, och schimpansen kommer in, irriterad och hungrig, en Sun-reporter ställer första frågan: Kommer du att avgå? Då kan faktiskt vad som helst hända. VAD SOM HELST!

Läs hela krönikan här.

Han kom som en vinnare och lämnade som en förlorare. Så kan man beskriva var och en av de tio män som följt i den store Alf Ramsays fotspår och lett England under ett mästerskap.

1974 tog Don Revie över som förbundskapten för England. Han hade vunnit allt som gick att vinna med Leeds. Flera gånger om. Men som förbundskapten kvalade han inte ens till VM 1978.

Tre år senare ersattes han av Ron Greenwood. West Ham-tränaren hade vunnit FA-cupen och sen Cupvinnarcupen innan han tog över. Hans England tog sig inte ens vidare från andra gruppspelet i EM 1980 och VM 1982.

Bobby Robson tog över tre dagar efter VM 1982. Han hade vunnit både FA-cupen och Uefacupen med Ipswich. Facit med England? Misslyckades med att kvala in till EM 1984. Nådde bara kvartsfinal 1986. Gick inte vidare från gruppen 1988. Och slutade fyra i VM 1990. Han fick inte förlängt kontrakt.

1990 tog Graham Taylor över. Han hade lyckats lyfta Watford från fjärde till första divisionen på fem år. Som bäst blev de tvåa. Sen tog han Aston Villa till första divisionen och var nära att vinna. Som förbundskapten var han en katastrof. England gick inte vidare från gruppspelet i EM i Sverige och tog sig inte ens till VM 1994 och han fick gå efter tre år.

Terry Venables blev mannen som engelsmännen nu satte sitt hopp till. Han hade vunnit La Liga med Barcelona och FA-cupen med Tottenham där Venables blev kvar till 1994 då han tog över England som var värd för EM 1996. England vann tre av fem matcher men förlorade på straffar mot Tyskland.

Glenn Hoddle tog över 1996. Han hade varit framgångsrik som spelande tränare för Chelsea som redan under första säsongen tog sig till FA-cupfinalen där det blev storstryk mot Manchester United. Hans England tog sig till VM där det blev stopp i åttondelsfinalen. Efter en svag start i kvalet till EM fick han lämna till förmån för Kevin Keegan.

Keegan hade vunnit ligan både som spelare och nästan som tränare. Men som förbundskapten var han mindre lyckad. EM 2000 slutade i och med misslyckandet i gruppspelet. Han fick lämna kort därefter och ersattes av Englands förste utländske förbundskapten.

Sven-Göran Eriksson blev Englands förbundskapten efter att ha vunnit ligan i Sverige, portugal och Italien. Han lämnade Lazio som regerande mästare och kom till England som en superstar. Tyvärr fick han lämna jobbet som en förlorare. Det blev bara kvartsfinal både i VM 2002 och EM 2004, trots att han hade tillgång till några av världens bästa och formstarkaste mittfältare vid den tiden, trion Beckham-Gerrard-Lampard.

Svennis avgick och ersattes av sin assistent, Steve McClaren. Han hade vunnit ligan som Alex Fergusons assistent i Manchester United innan han tog över Middlesbrough. Redan under första säsongen tog han klubben till semifinal i FA-cupen och slog ut Manchester United på vägen. I sin tredje säsong vann McClaren ligacupen och tog Middlesbrough till Europaspel för första gången i klubbens 128-åriga historia. 2006 tog han klubben hela vägen till Uefacup-finalen. Som förbundskapten tog han inte ens England till EM 2008. Han blev mest känd som 'The Wally with a Brolly' när han i sin sista match som förbundskapten gömde sig under ett paraply i regnet.

In kom demontränaren Fabio Capello. Han hade vunnit Serie A tre gånger som spelare i Juventus och fyra gånger som tränare i Milan. Capello vann även Champions League med Milan. Han ledde dessutom Real Madrid till två La Liga-segrar. Det var helt enkelt en vinnare som kom till England. Med Capello vinner man titlar hette det. Men det blev inte riktigt så. VM i Sydafrika var en katastrof. Det blev till slut 1-4 mot Tyskland och sorti. Trots kraftiga sågningar från engelska tidningar blev Capello kvar efter VM och kvalade England till EM med fem segrar, tre oavgjorda och noll förluster. Sen kom Terry-skandalen som ledde till att FA tvingade bort honom som kapten och Capello avgick i protest. Ännu en vinnare som slutade som förlorare.

Näste man rakning? Vi föreslår en schimpans, men det blir förmodligen Harry "Houdini" Redknapp. Han som äntligen sågs som en vinnare.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!