1 av 2
Lars Lagerbäck sågade Odemwingie på presskonferensen.
2 av 2
Lars Lagerbäck sågade Odemwingie på presskonferensen. - Foto: Ehsan Fadakar/Nyheter24

Nytt bråk med stjärnan väntar Lagerbäck

VM är över för Nigeria, men landets bäste spelare 2009, Peter Odemwingie, är inte klar med Lars Lagerbäck. Nyheter24 kan avslöja att stjärnan hotar med nya bråk under onsdagens obligatoriska möte med truppen.


Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

MOSES MABHIDA, DURBAN. Osaze Peter Odemwingies raseriutbrott efter förlustmatchen mot Grekland försatte honom till bänken i avgörandet mot Sydkorea. Nu hotar stjärnanfallaren med nya bråk under onsdagens farvälmöte med Lars Lagerbäck.

- Jag är fortfarande sur på honom, och det kommer jag att ta upp när vi träffas i morgon, säger Odemwingie till Nyheter24 efter 2-2-matchen mot Sydkorea.

Osaze Peter Odemwingie har i flera år varit en av Nigerias ledande spelare. Han insatser för det Super Eagles under kvalet till VM gav honom dessutom Nigerias guldboll 2009.

Men Odemwingie har inte varit en av Lars Lagerbäcks favoriter under svenskens fyra månader med truppen. Anfallaren blev inbytt mot Argentina och utbytt i halvtid mot Grekland. I den avgörande matchen mot Sydkorea fick han spendera hela matchen på bänken. Orsaken sägs vara hans raseriutbrott efter förlustmatchen mot Grekland som läckte ut till pressen. Nyheter24 kan avslöja att 28-åringen ska bland annat ha skrikit att "dessa utlänningar vet ingeting om fotboll" och att "de spelar oss i fel positioner". När han tystats ner av bland andra Lagerbäck och kaptenen Kanu ska Odemwingie tagit till svordomar.

Odiplomatiskt från Lagerbäck

Lagerbäck tog tillfället i akt och gav Odemwingie en känga under sin sista presskonferens efter Sydkoreamatchen. När svensken tillfrågades varför Odemwingie inte fick spela gav han ett odiplomatiskt svar.

- Peter var inte bra nog.

När Odemwingie senare kom ut för att träffa pressen höll han inte igen. När Nyheter24 frågade honom om hans relation med Lagerbäck kom det kyliga svaret.

- Jag är inte nöjd med honom, han ska veta att det finns vissa spelare som har varit ledare i det här laget. Det är spelare som jag och Martins som fört oss till VM, då kan han inte bara komma och flytta undan oss, säger Odemwingie.

- Jag är fortfarande sur på honom, och det kommer jag att ta upp när vi träffas i morgon.

Vad kommer du att säga till honom?

- Jag kommer att berätta att det var orättvist att flytta undan mig.

Vill du att Lagerbäck ska stanna?

- Det beror på, han gjorde ett par stora misstag.

Som vadå?

- Han sa till våra två anfallare att inte delta i försvarsspelet mot Grekland. När du har en offensiv och en defensiv mittfältare så blir det stora luckor i mittfältet, som vi såg mot Grekland.

Om Lagerbäck väljer att stanna som förbundskapten, kommer du att fortsätta spela för Super Eagles?

- Självklart, jag älskar Nigeria för mycket för att ändra mina ambitioner på grund av en sån tränare.

- Men jag är inte rädd för att säga att det här kan skapa problem mellan mig och honom. Jag har tillräckligt med självförtroende för att inte låtsas för någon, säger han till Nyheter24.

Obligatoriskt möte under onsdagen

En annan av Lagerbäcks bänkade stjärnor, Obafemi Martins, var lika hård som Odemwingie och hänvisade till Lagerbäck som "dessa människor". Han skyllde sin avgörande miss mot Sydkorea på för lite speltid.

-Dessa människor lät mig inte spela.

Vill du ha kvar Lagerbäck som förbundskapten?

- Det vill jag inte svara på.

Under onsdagen kommer Lagerbäck träffa resten av truppen för ett obligatoriskt möte i Richards Bay där Nigeria haft sin bas under VM. Där kommer spelarna och ledarna ha chansen att lufta sina åsikter. Tolkar man Odemwingies ilska så bör Lars Lagerbäck förvänta sig många hårda ord.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.