Philipp Lahm är osäker till kvällens match. Febern kan sätta stopp.
1 av 3
Philipp Lahm är osäker till kvällens match. Febern kan sätta stopp. - Foto: Themba Hadebe/AP/SCANPIX
Även Lukas Podolski har drabbats av samma symtom som Lahm.
2 av 3
Även Lukas Podolski har drabbats av samma symtom som Lahm. - Foto: Ederson di Bahia/AP/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Bernat Armangue/AP/SCANPIX

Feber hotar Tyskland – flera spelare osäkra

Inför kvällens bronsmatch ligger flera av Tysklands spelare nerbäddade i feber. Nyckelspelarna Philipp Lahm och Lukas Podolski har insjuknat.– Vi kommer att avgöra på morgonen om de ska spela, säger


SYDAFRIKA. I kväll spelar Tyskland sin sista match i turneringen. Inte nog med att Joachim Löw under gårdagen låg nerbäddad i 39 graders feber och missade presskonferens. Inför matchen har även flera spelare insjuknat. Lagkaptenen Philipp Lahm, som har fört sitt lag till bronsmatchen, och anfallaren Lukas Podolski också har insjuknat.

– Vi kommer att avgöra på morgonen om de ska spela, sade Hansi Flick, assisterande tränare i Tyskland, på gårdagens presskonferens.

Även Klose osäker

Dessutom är VM:s skyttekung Miroslav Klose osäker efter att Bayern München-spelaren har problem med ryggen. Klose, som bara är ett mål upp till rekordnoteringen 15 VM-mål, avgör dock själv om han vill spela.

– Det är ”Miro” själv som kommer att avgöra om han känner sig bättre och kan starta. Han kan bli historisk om han gör ett eller två mål. Hela laget vill hjälpa honom att klara det, sade Flick.

Vill avsluta snyggt

Den assisterande förbudskaptenen påpekade dock att laget vill avsluta snyggt efter förlusten mot Spanien.

– Givetvis kom vi till Sydafrika för att bli världsmästare, men den här matchen är en chans att sätta en snygg punkt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.