Tjeckiens jätteras

Tjeckien förlorade mot Sverige i öppningsomgången med hela 10-1. Under söndagen så såg man ut att ta en säker seger mot Finland. Men finnarna vände 3-0 till vinst med 4-3.

Tjeckien hade inte ens skuggan av en chans mot Sverige i sin första match i J-VM. Men mot Finland såg man ut att ta sig tillbaka i kampen om en slutspelstplats på allvar.

Man hade 3-0 efter knappa två perioder - men sedan rasade allt.

Teemu Hartikainen prickade in en sen reducering andra perioden och i tredje vände finnarna på steken totalt. Man vann perioden med 3-0 och matchen med 4-3.

Backen, Sami Vatanen, hade en lyckad kväll och satte både 2-3 och sedan även 3-3.

När det sedan endast återstod två minuter kvar avgjorde Joonas Rask med sitt 4-3-mål.

Finland vann skotten med 21-8 i tredje perioden. Man har nu byggt upp ett starkt självförtroende inför måndagskvällens match mot på förhand topptippade Ryssland.

I gruppen i Saskatoon vann USA mot Schweiz med 3-0 och tog sin andra raka seger. Samtidigt vann Slovakien över Lettland med 8-3 i en match där Richard Panik och Tomas Tatar blev tvåmålsskyttar.