Mike Danton återupptar karriären.
Mike Danton återupptar karriären. - Foto: Scanpix

Lejde mördare - gör comeback

Mike Danton återupptar karriären.


Efter ett nästan sexårigt fängelsestraff är den tidigare NHL-spelare Mike Danton frisläppt och redo att återuppta sin ishockeykarriär. Enligt TSN kommer den 29-årige forwarden inom kort att bli intagen på St. Mary's University. Där ska han även spela ishockey framöver.

Danton greps i april 2004 misstänkt för att ha lejt en person att mörda hans dåvarande agent och mentor David Frost. Han dömdes till sju och ett halvt år in fängelse i USA. I mars förflyttades han till Brampton i Kanada och i september släpptes han i förtid. Hans frigivning är emellertid villkorlig och han kommer att vara under bevakning i ytterligare ett år.

Mike Danton hade just slagit sig in i NHL med St. Louis Blues och gjort sitt första Stanley Cup-slutspel när han greps på flygplatsen i San José efter att Blues slagits ut ur slutspelet av Sharks i april 2004. Det visade sig att personen han hade anlitat för att mörda David Frost hade avslöjat ishockeyspelaren för FBI.

Danton har en brokig bakgrund och bröt bland annat helt med sin familj i vuxen ålder. Han bytte bland annat bort sitt ursprungliga efternamn Jefferson. Familjen hävdar att Mike Dantons problem härstammar från ett osunt umgänge med agenten David Frost, som påstås ska ha manipulerat och hjärntvättat ishockeyspelaren vid tidig ålder.

Hockeysverige.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!