8 av 9
Det kokade på läktarna.
9 av 9

Här avgör han matchen - efter sex perioder

Jimmie Ericsson blev Skellefteås store matchhjälte när han sänkte AIK - efter 110 minuter. Det står nu 1-1 i semifinalen.

AIK 4 - 5 Skellefteå

e förl (2—1, 1—2, 1—1, 0—0, 0—0, 0—1)

Första perioden: 1—0 (1.30) Richard Gynge (Oscar Steen, Jonas Liwing), 2—0 (6.08) Johannes Salmonsson (Josh Mcnevin, Kent Mcdonell), 2—1 (19.32) Joakim Lindström (Jimmie Ericsson, Lee Goren).

Andra perioden: 2—2 (5.25) Oscar Möller (Melker Karlsson, Hannu Pikkarainen), 2—3 (12.23) Oscar Möller, 3—3 (13.01) Christian Sandberg (Kent Mcdonell, Daniel Bång).

Tredje perioden: 4—3 (9.17) Stefan Johansson (Josh Mcnevin, Christian Sandberg) spel fem mot fyra, 4—4 (12.33) Jimmie Ericsson (Johan Alm, John Klingberg).

Sjätte perioden: 4—5 (10.49) Jimmie Ericsson (Lee Goren, Oscar Möller) spel fem mot fyra.

Skott: 46—60 (7—11, 10—13, 4—9, 11—14, 9—9, 5—4).

Utv, AIK: 6x2. Skellefteå: 6x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping, Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Ställningen i matcher: Skellefteå AIK-AIK 1-1

STOCKHOLM. I över 110 minuter krigade AIK och Skellefteå AIK. Men till slut - efter många om och men - kunde Jimmie Ericsson äntligen smälla in det matchavgörande 5-4-målet i den sjätte perioden.

– Det var fantastiskt skönt, säger Skellefteås matchhjälte till Canal Plus direkt efter matchen.

Det svängde fram och tillbaka under ordinarie matchtid. Hemmalaget satte både 1-0 och 2-0 i den första perioden innan Skellefteå vände till 3-2 i mellanperioden.

Men trots att AIK, som gjorde sin längsta match någonsin, kom tillbaka och satte två nya mål, lyckades de inte hålla undan och fick se Ericsson sätta 4-4 med knappt åtta minuter kvar att lira.

Sent avgörande

Det stenhårda mötet gick till sudden death. Men inte heller här kunde matchen avgöras - förrän klockan hade tickat fram till den 110:e minuten, då Ericsson hittade rätt mellan den storspelande hemmamålvakten Viktor Fasths ben.