Hockeystjärnan Karlssons löfte till svårt sjuke Jonathan: "Jag stannar i Ottawa"

14-årige Jonathan lider av en hemsk och sällsynt sjukdom. Här är klippet där han träffar sitt favoritlag, och det lämnar ingen oberörd.


Fjortonårige Jonathan Pitre, lider av den hemska och sällsynta hudsjukdomen EP. Sjukdomen är känd som den "värsta sjukdomen du har hört talas om". De som lider av den kallas för "Butterfly children".

– Det är för att vårt skinn är lika ömtåligt som fjärilsvingar, men även för att vi är starkare än vi ser ut, säger han i en gripande minidokumentär från TSN.

Han har konstant ont, även när han äter. Och inte ens när han sover försvinner smärtan.

– Smärtan är alltid där, jag kommer aldrig från den.

Men han har ett ljus i vardagen. Och det är hans kärlek till sporten, framför allt hockey. I klippet får vi se när han träffar sitt favoritlag Ottawa Senators där svenske Erik Karlsson är kapten. Och Erik Karlsson lovar Jonathan att stanna i Ottawa.

Bildkälla: Youtube/Faksimil

– Jag har mycket respekt för honom, säger Erik i klippet.

Och vem har inte det? Jonathan kämpar för att andra i samma situation som honom. Se det fina klippet som inte lämnar någon oberörd.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

2 timmar sedan

Svensk storseger mot Skottland

3 timmar sedan
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.

Messi skadad – står över landskamper

igår 21:50
Storstjärnan Lionel Messi kommer inte till spel i Argentinas kommande landskamper i USA, meddelar det argentinska fotbollsförbundet.

En ny början – men vart går landslaget med Tomasson?

igår 20:24
Sommaren 2004 hyssjade Jon Dahl Tomasson de svenska supportrarna på Estádio do Bessa i Porto, i det klassiska "Due-Due"-mötet. Nära 20 år senare står han på en sliten liten arena i samma stad. Som svensk förbundskapten. Så kan det gå. Frågan är hur det ska gå.