Juniorkronorna imponerar igen! - Foto: BILDBYRÅN
Tuff tackling...
Tuff tackling... - Foto: BILDBYRÅN

Sverige fortsätter att krossa motståndet – ny seger mot Kanada

Sverige var redan gruppsegrare. Nu leker de bara med motståndet. Ännu en självsäker vinst mot Kanada i sista gruppmatchen.

Redan i förra matchen mot Danmark stod Sverige klara som gruppsegrare i årets JVM. I sista gruppspelsmatchen imponerade de igen. Den här gången mot utmanarna Kanada på nyårsafton som slutade med fyrverkerier.

Matchen började med övertag från Sveriges sida med nollan hållen enda tills slutet av första perioden där ställningen var 2-1. En hyfsat mållös andra period senare lyckades juniorkronorna ändå peta in ett mål genom Adrian Kempe. Den andra perioden var full av chanser för Kanada men ingenting verkade riktigt hjälpa.

I sista perioden lekte svenskarna med kanadensarna och Anton Karlsson petade in 4-1. med ett riktigt euforiutbrott efter målet. Kanada reducerade med 4-2 i slutet av sista perioden. Snyggt som attans petade Rasmus Asplund in 5-2 i tom bur eftersom Kanada tog ut målvakten. Kvartsfinalen mot Slovakien spelas den 2 januari.