Thomas Larsson frälste Malmö

Malmö har skaffat sig ett bastant grepp om playoff-serien mot Bofors. Skåningarna vann på onsdagskvällen det första mötet mot Karlskogalaget. Segersiffrorna skrevs till 2-1 och ger Malmö två möjligheter att ta sig vidare till playoff 2.

Matchvinnare för Malmö blev tuffingen Thomas Larsson. Den tidigare Skellefteåspelaren satte segermålet till 2-1 framspelad av Marcus Olsson och Don MacLean tidigt i den tredje perioden.

Bofors pressade på för en kvittering, men Markus Svensson i gästernas kasse storspelade och motade samtliga 14 skott han ställdes inför i den tredje perioden. Totalt stoppade Svensson 37 av 38 skott. Malmö sköt bara 21 mot Boforsmålvakten Andro Michel.

Jan Urbas gav Malmö ledningen blott 44 sekunder in i matchen. Repliken kom i powerplay i den andra perioden. Där satte den tidigare Malmöcentern Patrik Lundh 1-1 efter Jacob Blomqvists förarbete.

Returen spelas i Malmö på fredag. En eventuell tredje match spelas i samma stad.