Mora ligger bakom idén.
1 av 3
Mora ligger bakom idén. - Foto: Bildbyrån
"Vi vill göra det till en heldagsgrej", säger Leksands klubbdirektör Anders Doverskog till DT.
2 av 3
"Vi vill göra det till en heldagsgrej", säger Leksands klubbdirektör Anders Doverskog till DT. - Foto: Bildbyrån
Mora och Leksand vill mötas i Globen.
3 av 3
Mora och Leksand vill mötas i Globen. - Foto: Bildbyrån

Mora och Leksand vill mötas – i Globen

Dalaklubbarna vill spela ett derby i Stockholm: "Det skulle kunna bli en härlig hockeyfest."


Målet – 13 850 kullor och masar

Klubbarna planerar på att dela på vinsten och konstnaderna för arrangemanget. Målet är att fylla Globen.

– Vi får in mer pengar på en sån här match i Globen än i FM Mattsson Arena. Vi har suttit ner ett par gånger med folket i Leksand och diskuterat det här. Vi har fortfarande lite kvar, men utgångspunkten är att det ska vara win-win. Vi delar på både vinst och kostnader. Vi i Mora måste vara ödmjuka. Vi skulle inte kunna fylla Globen själva, och när det gäller marknadsbiten har vi en bit kvar till Leksands nivå, säger Peter Hermodsson till DT.

MORA/LEKSAND. I februari 2011 spelade Leksand och Mora en utomhusmatch inför 17 319 personer. Nu vill klubbarna återigen ge ett av sina derbyn extra krydda. Enligt Dalarnas Tidningar pågår förhandlingar om att spela i Globen den 5 januari 2013.

– Vi hoppas att det ska bli en härlig dag. Det skulle kunna bli en härlig hockeyfest, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson till Dalarnas Tidningar.

Innan det blir verklighet måste man dock få klartecken från hockeyallsvenskan och lösa sponsorbiten. Det var på Mora IK:s initiativ som idén föddes, men Leksand var inte sena att tacka ja.

– Vi vill göra det till en heldagsgrej. Ett litet smörgåsbord av event där man träffas, äter och sedan ser en hockeymatch på kvällen. Vi hoppas få med oss både Mora och Leksands kommun på detta, säger Leksands klubbdirektör Anders Doverskog till DT.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

3 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.