Så här såg det ut i Leksands buss kort efter avfärd.
1 av 4
Så här såg det ut i Leksands buss kort efter avfärd. - Foto: Jacob Blomqvist, Leksands IF
Jacob Blomqvist var på glatt humör trots den långa resan.
2 av 4
Jacob Blomqvist var på glatt humör trots den långa resan. - Foto: Bildbyrån / Nils Jakobsson
Jens Bergenström bjuder på tårta i bussen.
3 av 4
Jens Bergenström bjuder på tårta i bussen. - Foto: Bildbyrån / Nils Jakobsson
Och Pär Edblom, nyförvärvet från Örebro, står för musiken.
4 av 4
Och Pär Edblom, nyförvärvet från Örebro, står för musiken. - Foto: Bildbyrån/Björn Tilly

Här börjar mardrömsresan för Leksand

Leksand är först ut att göra mardrömsresan till Haparanda. Dalalaget åker buss – två dagar före matchen mot Asplöven.


Per Hållbergs att göra-lista

1) IKEA!

2) Bio! "Som hockeyspelare kan det vara skönt att gå på bio. Det finns faktiskt på folkets hus."

3) Äta på Max! "Det är nog många som gillar hamburgare."

4) Åka över till den finska sidan! "Det är bara en kilometer dit, över en bro. Man kan kolla på naturen där och så finns det uteställen och grejer där."

5) Äta på Minerva! "Dagens lunch är bra där."

Eventuellt:

Sportbar! "Den har stängt, men nu kanske den ska öppna igen. Så det kan eventuellt vara en grej för lagen"

E4:AN. Strax efter lunch på torsdagen rullade spelarbussen från Leksand med destination Haparanda. Nästan 100 mil ska avverkas innan laget når Asplövens residens på fredag förmiddag.

– Vi sover över i Umeå. Vi är nog framme i Umeå vid åtta-nio i kväll och tränar där i morgon innan färden fortsätter till Haparanda. När vi kommit dit checkar vi in på hotellet och sen går vi nog ut och kollar lite. Efter det ska vi vila upp oss och göra oss redo för matchen, säger Jacob Blomqvist till Nyheter24.

Vad roar ni er med på bussen?

– Ja, vi spelar kort och sen har alla datorer med sig så det blir mycket serier. "Jensa" (Jens Bergenström) ska bjuda på tårta också efter som han fyllde år i går. Pär Edblom har plockat med sig gitarren så han har lovat att underhålla oss ett tag. Han gillar Tomas Ledin så vi får se vilka låtar han drar av. Mattias Timander sitter och pluggar. Han läser något med ledarskap, så han ser till att ta till vara på den här tiden.

Blomqvist tycker inte att resan är allt för jobbig.

– Det är väl kul att komma upp och se det fina landskap som Sverige har att erbjuda. Sitta i en buss får man göra hela säsongen, så det kan vara kul att få komma lite norrut.

Förra veckan sa Asplövens lagkapten Per Hållberg till Nyheter24 att han hoppades att hans lag skulle ha fördel av den långa resan som alla motståndarlag tvingas göra. "Motivationen kommer kanske inte vara den bästa", menade han.

– Nja, jag vet inte. Man har väl alltid lite fördel av att spela på hemmaplan. Isen är vit där också och det kan vara kul att komma upp till ett nytt lag. Om det är Asplöven eller Karlskrona spelar ingen roll alls, säger Jacob Blomqvist.

Hållberg var dock vänlig nog att dela med sig av lite tips för lagen att hitta på i Haparanda. Du kan läsa hans att göra-lista i faktarutan intill.

– Det låter som en toppendag faktiskt. Vi kommer nog splittra upp oss och testa alltihop. Sen får vi utvärdera och se vad som var bäst, säger Blomqvist.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.