Lidström sköt Detroit till seger.
1 av 4
Lidström sköt Detroit till seger. - Foto: Scanpix
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Tillbaka som matchvinnare - efter OS-fiaskot

Han gjorde inget vidare OS. Tillbaka i NHL var Nicklas Lidström sig själv igen. I natt sköt han Detroit Red Wings till en 3-2-seger mot Colorado Avalanche. - Tidigare under säsongen skulle vi ha förlorat en match som den här, säger Detroitkaptenen.


NHL är i gång igen och för några av OS-finalisterna blev det snabba ryck. Amerikanerna Brian Rafalski och Paul Stastny var tillbaka i spel för respektive klubblag i natt samtidigt som den kanadensiske coachen Mike Babcocks guldfirande förkortades av matchen i Denver.

För isens svenska spelare blev det en skön omstart. Tomas Holmström, tillbaka efter knäskadan som stoppade honom från OS-spel, gjorde ett mål och två assist i comebacken medan Johan Franzén och Nicklas Lidström svarade för övriga mål.

"Lidas" mål kom i powerplay halvvägs in i den tredje perioden. Det betydde 3-2 och blev direkt matchavgörande. Skönt för en spelare som hade allt annat än ett lyckat OS.

- Bra tajming. Det var skönt att få göra mål, speciellt i en match som denna, säger Nicklas Lidström till nhl.com.

Lilja tillbaka i NHL efter ett års frånvaro

Segern tog upp Detroit på den åttonde och sista slutspelsplatsen i Western Conference. Nu när Red Wings har fått tillbaka sina långtidsskadade spelare - Andreas Lilja gjorde comeback efter ett helt års frånvaro från NHL i natt - tror "Lidas" att laget kommer att lyfta.

- Det ger hela laget en gnista när du får tillbaka spelare som har varit borta så länge. Franzén var borta i fyra månader och Lilja i ett år. De har gett oss ett lyft och vi behöver allt vi kan få just nu. Jag tycker att vi spelade med desperation i den tredje perioden. Tidigare under säsongen hade vi förlorat en sådan här match.

Lilja spelade bara 9.28 i sin NHL-comeback. Strax innan OS-uppehållet gjorde han en handfull matcher för farmarlaget Grand Rapids Griffins för att komma i form.

34-åringen spelade senast en NHL-match den 28 februari i fjol. Då knockades han av Nashvilles back Shea Weber under en fajt och ådrog sig en huvudskada som plågade honom i nästan ett år.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!