Jaroslav Halak dominerade. - Foto: Bill Boyce/AP/SCANPIX

Halak sänkte mästarna

Den slovakiske målvakten storspelade mot Blackhawks.

SAINT LOUIS. Inför säsongen värvade St. Louis Blues succémålvakten Jaroslav Halak från Montreal Canadiens. Det verkar vara ett smart drag av klubben, för att Halak har inte blivit så mycket sämre än det han presterade i slutspelet, då han var en stor orsak till Montreals överaskande insats som slutade med en snöplig semifinalförlust mot Philadelphia Flyers.

I matchen mot regerande mästarna Chicago Blackhawks på torsdagskvällen stod slovaken för 30 räddningar av 31 skott.

– Jag tycker han var riktigt stabil där ute i dag, sade coachen Davis Payne på NHL:s hemsida.

Trots att Blackhawks tog ledningen i andra perioden så replikerade St. Louis snabbt och kunde sedan gå ifrån till 3-1 i början på tredje perioden. Chicago kunde dock gått upp i ledning med 2-1, men Halak satte stopp för Jeremy Morins straff med en avgörande räddning.

Alexander Steen kunde i slutet av matchen punktera tillställningen med att sätta pucken i öppen kasse vilket resulterade med 4-1 till hemmalaget St. Louis Blues.