Seger på straffar för Örebro Hockey borta mot Linköping

Örebro Hockey vann till slut en jämn match mot Linköping i SHL. Avgörandet kom först i straffläggningen där bortalaget var starkare och vann med 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Samuel Johannesson för.

Linköping tog ledningen efter 13 minuters spel, genom Patrick Russell framspelad av Broc Little. Efter 4.16 i andra perioden slog Hannes Björninen till, framspelad av Danick Martel och Samuel Johannesson och kvitterade för Örebro Hockey.

Linköpings Broc Little gjorde 2-1 efter 16.33.

17.23 in i tredje perioden slog Glenn Gustafsson till framspelad av Jonathan Lekkerimäki och Samuel Johannesson och kvitterade för Örebro Hockey. I straffläggningen var det Örebro Hockey som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Samuel Johannesson för.

Örebro Hockeys Samuel Johannesson stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här var Linköpings tionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Örebro Hockeys 15:e uddamålsseger.

Resultaten i sista omgången betyder att Linköping slutar på sjätte plats i tabellen, och Örebro Hockey på tionde plats. Linköping är klart för kvartsfinal. Och Örebro Hockey är klart för åttondelsfinal.