Slutspelat i år för Petri Kokko

Tungt besked för Brynäs: Kokko borta resten av året.


Petri Kokko, 34, har gjort succé som Lars Jonssons ersättare i Brynäs, men hann inte ens spela färdigt åtta matcher (samma antal som Lars Jonsson hann med innan han blev skadad) innan han åkte på en tackling över knäet av Simon Hjalmarsson mot Rögle på måndagen.

Skadan är troligen av en lindrigare art och det mesta talar för att han "bara" blir borta året ut, vilket i runda tal skulle innebära runt fem missade matcher. Han kommer inom kort genomgå magnetröntgen i Stockholm för att avgöra om korsbandet är skadat eller inte.

Skulle korsbandet vara skadat kommer det bli längre vila. Annars kommer finländaren tämligen lindrigt undan.

- Det handlar nog om tre, fyra veckor. Det är svårt att säga hur länge, så länge inte en magnetröntgen är gjord, säger Brynäs läkare Mats Liljedahl till Gävle Nyhetsbyrå.

Den spelskicklige backen har gjort ett mål och fem assist på sina åtta matcher i Brynäs och är redan lagets tredje bästa poängplockare på backsidan bakom Juuso Hietanen och Peter Nolander.

Han är dessutom +4.

- Han håller i och håller i och sedan lägger han alltid passen i precis rätt läge. Det är en härlig spelare att spela med, sade Andreas Dackell till ppv under matchen mot Rögle igår.

För Brynäs del blir skadefrånvaron extra tung i mellandagarna om det skulle visa sig att Simon Bertilsson tar en plats i JVM-laget. Det inträffar om Erik Karlsson inte släpps till turneringen av Ottawa.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!