1 av 2
2 av 2

Stanley Cup-hjälte sänkte DIF

För drygt sju år sedan hjälpte han New Jersey Devils till Stanley Cup-seger efter ett starkt slutspel. Efter att NHL-karriären sakta men säkert vissnat har den nu 34-årige forwarden Jeff Friesen hittat ny sysselsättning i tyska Eisbären Berlin.


På lördagen fortsatte snabbskrinnaren Jeff Friesen sin framgångsrika försäsong med Eisbären Berlin. Detta genom att sänka Djurgården i European Trophy.

Friesen satte det matchvinnande 3-2-målet drygt halvvägs in i den tredje perioden med Jimmie Ölvestad i utvisningsbåset. Målet var Friesens fjärde i European Trophy.

Djurgården gick fram till en 2-1-ledning i en andra period som man dominerade med eftertryck. Jimmie Ölvestad hade kvitterat till 1-1 i mitten av den första perioden varpå Josef Boumedienne gjorde 2-1 på en målvaktsretur i den andra.

Vändningen kom i den tredje perioden där Sven Felski snyggt gjorde 2-2 på en backhandvolley innan Friesen satte 3-2. Alexander Weiss fastställde slutresultatet till 4-2 i tom kasse.

Noterbart är att forwarden Daniel Brodin fick matchstraff för en tackling mot huvudet på en motståndare i första perioden. Enligt rapporter på europeantrophy.com är han därmed automatiskt avstängd när Djurgården möter finska HIFK på onsdag.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!