Här sätter Nicklas Lasu det matchavgörande 3-1-målet.
Här sätter Nicklas Lasu det matchavgörande 3-1-målet. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX
Frölunda vann igen.
Frölunda vann igen. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX
Viktor Svedberg nätade för hemmalaget.
Viktor Svedberg nätade för hemmalaget. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX

Defensivt fokus - då vinner Frölunda igen

Frölunda segrade över mardrömsmotståndaren.

GÖTEBORG. Fem förluster på de sex senaste matcherna mot Skellefteå och tungt spel i serien. Då ändrade Frölunda träningsupplägg och satsade defensivt inför stormötet på Scandinavium - och vann direkt.

Viktor Svedberg öppnade målskyttet redan efter dryga minuten i den andra perioden. Ett mål som snabbt skulle drygas ut av Fredrik Pettersson efter att Christian Bäckman - som inför mötet med SAIK trodde på en 3-1-seger - legat bakom anfallet.

Skellefteå skulle ändå få det sista ordet i mellanperioden och när Bud Holloway reducerade i den allra sista sekunden, var matchen vid liv igen. Men Nicklas Lasu satte den spiken i kistan när han halvvägs in i den tredje perioden slog in 3-1 till Frölunda.

Ett slutresultat som innebär att Frölunda vann igen efter två raka förluster.