Färjestad hade ett målsnitt på 1,66 mål/match de senaste fem matcherna.
1 av 4
Färjestad hade ett målsnitt på 1,66 mål/match de senaste fem matcherna. - Foto: ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX

Målsnålast - då exploderade Färjestad

Släppte in fyra mål - då blev Växjö-målvakten utbytt.

KARLSTAD. Färjestad har haft svårt att göra mål den här säsongen. Men när de regerande mästarna tog emot Växjö var målproblemen som bortblåsta.

Det blev en ordentlig målexplosion när nykomlingen kom på besök och FBK gick snabbt upp till en 2-0-ledning efter att Marius Holtet och Rickard Wallin gjort ett mål vardera.

Dennis Rasmussen kvitterade dock snabbt i mellanperioden, men Anders Bastiansen drygade ut till 3-1 strax därpå efter att bortamålvakten Martin Gerber gjort bort sig helt och hållet. Och minuterna senare satte även Max Görtz 4-1 - ett mål som till slut fick tränaren Janne Karlsson att byta ut sin målvakt.

Nära kvittering

Och då stoppade även den värsta blödningen för gästerna, som bara släppte in två baljor till i matchen. Dessförinnan hade dock Tomi Kallio reducerad och i den tredje perioden satte även Ilkka Heikkinen 5-3. Och med tio minuter kvar att spela gjorde även Rasmussen sitt andra mål för kvällen.

Men Holtet satte den definitiva spiken i kistan när han, med drygt en halv minut kvar att spela, gjorde matchen sista mål.