Rhett Rakhshani lyckades inte slå sig in i New York Islanders – nu ska han lyfta HV71.
1 av 4
Rhett Rakhshani lyckades inte slå sig in i New York Islanders – nu ska han lyfta HV71. - Foto: Bildbyrån / Carl Sandin
Rakhshani säger att Per Ledin har mer energi än ett tioårigt barn.
2 av 4
Rakhshani säger att Per Ledin har mer energi än ett tioårigt barn. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Rakhshani har redan tagit del av Ledins fascination för Batman.
3 av 4
Rakhshani har redan tagit del av Ledins fascination för Batman. - Foto: Stella Pictures
Rakhshani har gjort succé under försäsongen.
4 av 4
Rakhshani har gjort succé under försäsongen. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Han är Ledins nya sidekick

"Per Ledin har mer energi än ett tioårigt barn". Rhett Rakhshani om HV71, succékedjan med Per Ledin och Jason Krog – och Batman.


Rhett Rakhshani

Född: 1988-03-06

Nationalitet: USA

Längd: 178 cm

Vikt: 82 kg

Tidigare klubbar: University of Denver, Bridgeport Sound Tigers, New York Islanders.

JÖNKÖPING. 113 poäng på två säsonger i AHL. Förväntningarna är stora på HV71:s nyförvärv Rhett Rakhshani inför den här säsongen – och 24-åringen har omgående betalat tillbaka. Amerikanen svarade för tio poäng under försäsongen och HV:s nya superkedja – där också Jason Krog och Per Ledin ingår – har gjort succé.

– Jag tycker att vi som lag fått en bra start. Vi har spelat bra och vunnit matcher, sett vad laget kan göra och jobbat på de mindre bra sakerna. För egen del har det gått bra. Det är alltid skönt att komma igång med målskyttet och få in tajmingen efter en lång sommar, säger Rhett Rakhshani till Nyheter24 och fortsätter:

– Vår kedja har också fungerat bra. Vi försöker att använda vår skicklighet och snabbhet, vi står aldrig still. Jason och Per har olika roller. Jason är en otrolig playmaker som hittar en från alla olika håll. Per är en hårt jobbande spelare som går på mål. Båda gör det enkelt för mig.

"Kanske får köpa en Robin-kostym"

Per Ledin har gjort sig känd som elitseriens stora virvelvind – inte bara på isen.

– Ja, han är lite speciell. Han är helt galen, men jag älskar det. Han har mer energi än ett tioårigt barn. Jag är själv full med energi och han kan få igång mig ibland också, säger Rakhshani och skrattar.

Ledins fascination för Batman har han redan fått ta del av.

– Han satt faktiskt och citerade den nya filmen när vi åt lunch i dag, säger han och fortsätter:

– Jag kanske får köpa en Robin-kostym och fråga honom om jag får vara hans sidekick. Men, jag vet inte... Jag har inte hängt med honom tillräckligt ofta för att vara hans sidekick.

Är du glad att du inte förstår svenska?

– Haha, jag behöver inte känna mig oförskämd om ignorerar honom i alla fall. Men jag önskar jag förstod ibland. Vissa saker låter så roligt när han pratar på svenska.

Vad är det sjukaste Per gjort sedan du kom till HV?

– Haha, det är inget som ska ut i tidningen. Men han är alltid underhållande. Det är underhållande att bara kolla på honom. Oj, vad mycket den här intervjun handlade om Per nu. Du kanske borde ringa honom?

Jag har försökt få tag i honom i över en månad.

– Är det sant? Ja, han kan vara svår att få tag i. Fram och tillbaka till träningarna, hämta barnen, han har alltid något på gång.

Rakhshani draftades av New York Islanders 2006. Men det har bara blivit några enstaka NHL-matcher – trots att han vann Bridgeport Sound Tigers interna poängliga två år i rad.

– Jag hade inte fått någon bra chans i NHL och jag visste inte om jag skulle få det alls, så jag började kolla på andra länder. Speciellt Sverige tyckte jag verkade bra för mig och HV var en av klubbarna som jag hade kontakt med. Det lät som ett bra lag och de vill vinna varje säsong. Självklart har man varit besviken över NHL, men det känns okej nu.

Förväntningarna är stora på att 24-åringen ska producera. Försäsongssucén har knappast sänkt kraven.

– Jag vill fokusera på sånt som jag kan råda över. Det är att spela bra. Poäng behöver inte säga hur bra man spelar. Ibland går puckarna in, ibland inte, det är så mycket tillfälligheter och andra faktorer. Fokuserar jag på att slå bra passningar och ta bra skott, det som jag kan påverka, så löser sig resten, säger Rhett och avslutar:

– Jag har mina egna mål, men de håller jag för mig själv. Jag pushar mig själv hårt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!