1 av 3
En bedrövad David Rundblad efter förlustmatchen mot USa.
2 av 3
En bedrövad David Rundblad efter förlustmatchen mot USa. - Foto: Bildbyrån
3 av 3

"Det är lätt att vara riktigt kaxig när man är anonym"

Den kritiserade JVM-stjärnan David Rundblad talar ut om Niklas Wikegårds attack, häxjakten och den hatfulla Facebookgruppen som startat.


Det var ett dygn av helvete för Skellefteås 19-årige backstjärna David Rundblad.

Efter att ha gjort misstaget som ledde till USA:s avgörande 4-2 kastades Rundblad in i hockeyns baksidor. Det gick så långt att en Facebookgrupp startades där man hånade Rundblad och krävde att förbundskaptenen Per Mårts skulle peta honom i bronsmatchen.

Mer än ett dygn senare har häxjakten lugnat sig. Svt-experten Niklas Wikegård, som sågade Rundblad i direktsändning, har bett om ursäkt och sa till Nyheter24 att "han kanske var lite för hård mot honom". Stort tycker ynglingen själv när Norran.se når honom borta i Saskatoon, Kanada.

- Wikegård och Chris (Härenstam) har bett om ursäkt om vad de sa om mig och det är stort tycker jag.

Men Facebookgruppen är inte allt. På den egna JVM-bloggen har kommentarerna varit stenhårda.

- Om kommentarerna framförallt på bloggen så är det inget jag bryr mig om, jag vet att jag har Peter och Mårts fulla förtroende så. Det är det sättet jag spelar på så..., säger han och fortsätter:

- Det är lätt att vara riktigt kaxig när man är anonym jag tror inte någon av dom som skrev är några supertalangen inom hockeyn direkt.

/
/
/
JVM
/
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!