Staffan Kronwall fick göra mål i sin nya forwardsroll.
1 av 5
Staffan Kronwall fick göra mål i sin nya forwardsroll. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
Marcus Krüger öppnade målskyttet i Tre Kronors 4-0-seger mot Italien.
2 av 5
Marcus Krüger öppnade målskyttet i Tre Kronors 4-0-seger mot Italien. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
Nye Patric Hörnqvist trycker till Matt di Marchi.
3 av 5
Nye Patric Hörnqvist trycker till Matt di Marchi. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
4 av 5
Gabriel Landeskog var Tre Kronors gladaste målskytt. Hans första VM-mål någonsin. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
5 av 5
Tre Kronor studsade tillbaka efter Ryssland-förlusten med att enkelt avfärda Italien. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

Italien en munsbit för lojt Tre Kronor

Tre Kronor vann med bred marginal utan att övertyga mot Italien. Daniel Bellissimo gjorde en stormatch i "Gli Azzuris" kasse, trots att han släppte fyra puckar förbi sig.

Italien - Tre Kronor 0-4

(0-2, 0-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (05.13) Marcus Krüger (Erik Karlsson, Daniel Alfredsson), 0-2 (19.12) Staffan Kronwall (Gabriel Landeskog).

Andra perioden: 0-3 (05.45) Erik Karlsson (Henrik Zetterberg) (PP2).

Tredje perioden: 0-4 (01.45) Gabriel Landeskog (Loui Eriksson, Henrik Zetterberg).

Skott: 19-42

Utv: Italien 8x2. Tre Kronor 3x2.

Domare: Antti Boman (Finland), Vyacheslav Bulanov (Ryssland).

Publik: 8 979

STOCKHOLM. Efter fredagens tunga 7-3-förlust mot Ryssland har Tre Kronor hittat tillbaka till det vinnande spåret. Italien slogs tillbaka med 4-0, segersiffror som var i underkant.

- Det blir för mycket lekstuga, men vi vinner precis som alla förväntat sig, säger förbundskaptenen Pär Mårts till TV4.

Förhandssnacket handlade inte om, utan med hur mycket Tre Kronor skulle besegra Italien. Pär Mårts mannar ägde matchen från start till mål, men fick bara in 4 mål på hela 42 skott mot svenskbekantingen Daniel Bellissimos mål.

Marcus Krüger öppnade målskyttet med lite drygt fem minuter spelade. Den vikarierande forwarden Staffan Kronwall styrde sedan in 2-0 kort innan första pausvilan.

När först Nyheter24:s egen VM-turist Diego Iori och sedan Nicholas Plastino blev utvisade tidigt i den andra stänkte Erik Karlsson in 3-0 i powerplay.

Landeskog bröt målnollan

Men gladast i Tre Kronor efter segern blev nog Gabriel Landeskog. Colorado-forwarden fick göra sitt första VM-mål någonsin, 4-0 bakom Bellissimo tidigt i den tredje.

En slutkörd italiensk målvakt bytte ut sig själv med dryga sju minuter kvar.

Patric Hörnqvist gjorde sin första VM-match och blev mållös. Dessutom tog Viktor Fasth sin första nolla i mästerskapet, men hade i ärlighetens namn inte mycket att göra under kvällen.

Nu väntar två spellediga dagar för Tre Kronor innan Lettland står för motståndet på tisdagskvällen i den sista gruppspelsmatchen.