Förra året guldhjälte, i år Mika Zibanejad stoppas från spel.
1 av 5
Förra året guldhjälte, i år Mika Zibanejad stoppas från spel. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Såhär såg det ut när den då 18 år gamla Zibanejad avgjorde JVM-finalen.
2 av 5
Såhär såg det ut när den då 18 år gamla Zibanejad avgjorde JVM-finalen. - Foto: Ap
19-åringen firar sitt mål och guldet tillsammans med Fredrik Claesson.
3 av 5
19-åringen firar sitt mål och guldet tillsammans med Fredrik Claesson. - Foto: Ap
Guldhjälm och guldintervju efter att ha säkrat Sveriges första JVM-guld sedan 1981.
4 av 5
Guldhjälm och guldintervju efter att ha säkrat Sveriges första JVM-guld sedan 1981. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Zibanejad lämnade Djurgården för Ottawa inför den här säsongen.
5 av 5
Zibanejad lämnade Djurgården för Ottawa inför den här säsongen. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Guldhjälten stoppas från JVM

Guldhjälten Mika ­Zibanejad stoppas från JVM-spel. Detta sedan hans klubb, Ottawa Senators, har en känsla av att NHL kommer att dra igång.


Zibanejad NHL-lockout:

I väntan på att NHL-lockouten ska ta slut, spelar 19-årige Zibanejad i AHL-laget Binghamton Senators där han gjort ett mål och sex assist på sexton matcher. Lockouten har än så länge stoppat honom helt och hållet från spel med Ottawa Senators.

OTTAWA. Om fem dagar kommer Roger Rönnberg att presentera den trupp som ska försvara det svenska guldet från i fjol. I truppen kommer dock inte den som avgjorde finalen senast, Mika ­Zibanejad, 19, finnas med. 

– Ottawa säger i dagsläget nej till att släppa Mika till JVM. Även Svenska Ishockeyförbundet har fått ett mejl från Ottawa där klubben är tydlig med att de inte är aktuellt släppa Mika, säger Zibanejads agent Erik Ryman till Aftonbladet.

Känsla att NHL kommer dra igång

Den före detta Djurgårdaren stoppas från spel eftersom att hans nuvarande klubb.

– Som jag har förstått det är Ottawas känsla att NHL kommer att dra i gång och att träningscamperna kommer att ligga runt jul och nyår, precis då JVM avgörs, säger Ryman.

"Inget att spekulera i"

Förbundskapten Roger Rönnberg är just nu ute på en resa där han besöker de spelare som är aktuella för JVM-spel. Han vill dock inte spekulera i hur Juniokronorna kommer att påverkas om Mika ­Zibanejad inte kan spela.

– Truppen tas ut på måndag och då vill jag ha det så färdigt som möjligt. Om det blir något specialärende där NHL kan påverka får vi se då, säger Rönnberg till Aftonbladet.

Hockeyintresserade på internet spekulerar nu i om Ottawas besked är ett knep för Kanada att komma med bättre lag än alla andra i JVM. Foliehattarna är officiellt på med andra ord.

Såhär såg det ut när den då 18 år gamle Zibanejad avgjorde finalen mot Ryssland förra året. Vem tror du kan kliva fram och bli den nästa ­Zibanejad?

/
JVM
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.