1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Ung man svårt skadad i huliganbråk

Ligger nedsövd efter att ha mottagit sparkar mot huvudet. Över 100 personer omhändertogs under stockholmsderbyt.


STOCKHOLM. I samband med gårdagens hockeyderby mellan Djurgården och AIK utbröt ett stort huliganbråk på Rosenlundsgatan. När polisen kom dit sprang runt 70 personer därifrån. Kvar låg en ung man svårt skadad.

- Det var ett våldsamt upplopp utanför arenan, det var AIK:are som attackerade Djurgårdare, säger Gunnar Samuelsson från Västberga Polisen till Nyheter24.

Ingen gripen eller misstänkt

Enligt en preliminär undersökning har 25-åringen fått utstå sparkar mot huvudet. Det handlar om skallskador och det är oklart om mannen har fått hjärnskador. Skadorna ska däremot inte vara livshotande.

Torsdagskvällen blev en stökig historia. Enligt polisens presstalesman, Kjell Lindgren, utbröt ett större våldsamt upplopp utanför globen när AIK-supportrar gick till attack mot Djurgårdens dito. I samband med Stockholmsderbyt greps tre personer för våldssamt upplopp, två personer för våld mot tjänsteman och nio personer frihetsberövades till följd av berusning.

Dessutom omhändertogs 23 personer, 26 individer avfärdades från plats och 34 brott mot narkotikalagen redovisades - däribland sex personer för innehav och en person för dopning.

– Den enda stökigheten som rapporterades från Globen är att en person omhändertogs för ofredande av publikvärd, säger Lindgren till Nyheter24.

AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!