"Det är väl bara han, Goc, som spelar i Florida som man spelat mot. Sen kan jag väl inte nämna någon annan spelare", säger Niklas Hjalmarsson.
1 av 8
"Det är väl bara han, Goc, som spelar i Florida som man spelat mot. Sen kan jag väl inte nämna någon annan spelare", säger Niklas Hjalmarsson. - Foto: Bildbyrån
Henrik Zetterberg och resten av Tre Kronor har inte så bra koll på Tyskland. "Vi ska ha möte om det, så då får man reda på mer", säger Henrik Zetterberg
2 av 8
Henrik Zetterberg och resten av Tre Kronor har inte så bra koll på Tyskland. "Vi ska ha möte om det, så då får man reda på mer", säger Henrik Zetterberg - Foto: Bildbyrån
Nikolai Goc och Benedikt Kohl, två tyska spelare.
3 av 8
Nikolai Goc och Benedikt Kohl, två tyska spelare. - Foto: Bildbyrån
"Ingenting", svarar Viktor Fasth på frågan vad han vet om det tyska VM-laget.
4 av 8
"Ingenting", svarar Viktor Fasth på frågan vad han vet om det tyska VM-laget. - Foto: Scanpix
"Det är inget dåligt lag ändå, det blir en tuff match och vi måste vara på topp för att vinna. Så mycket vet jag", säger Calle Järnkrok
5 av 8
"Det är inget dåligt lag ändå, det blir en tuff match och vi måste vara på topp för att vinna. Så mycket vet jag", säger Calle Järnkrok - Foto: Scanpix
Backen Christoph Schubert gör upp med Rysslands stjärna Pavel Datsyuk.
6 av 8
Backen Christoph Schubert gör upp med Rysslands stjärna Pavel Datsyuk.
John Tripp tog hand om Peter Forsberg i OS 2010.
7 av 8
John Tripp tog hand om Peter Forsberg i OS 2010. - Foto: Bildbyrån
Ryska superstjärnan Evgeni Malkin har fått smaka på John Tripp.
8 av 8
Ryska superstjärnan Evgeni Malkin har fått smaka på John Tripp. - Foto: Scanpix

20.15: Tre Kronor: Vilka är Tyskland?

Semifinal 2010 och kvartsfinal i fjol. Så här mycket vet Tre Kronor om kvällens motståndare: "Ingenting", säger Viktor Fasth.


Tysklands VM-facit

2000 – Plats 17

2001 – Plats 8

2002 – Plats 8

2003 – Plats 6

2004 – Plats 9

2005 – Plats 15

2006 – Plats 17

2007 – Plats 9

2008 – Plats 10

2009 – Plats 15

2010 – Plats 4

2011 – Plats 7

Läs allt om hockey-VM

Backen Kronwall blir forward

Landeskog om VM-fiaskot: "Klart man är besviken"

Mårts tuffa val: playmakern eller målmaskinen

Chocken: Joel tvingas lämna VM

STOCKHOLM. Tyskland kryllar inte direkt av namnkunniga spelare. Men efter några mellanår har tyskarna visat att man inte är några slagpåsar och gått till slutspel i VM två år i rad.

Trots det har inte de svenska stjärnorna så bra koll på kvällens motståndare.

– Jag vet inte så mycket faktiskt. Det är väl bara han, Goc, som spelar i Florida som man spelat mot. Sen kan jag väl inte nämna någon annan spelare, säger Niklas Hjalmarsson till Nyheter24.

– Det är inte så många tyskar i NHL eller Sverige, så då är det ganska svårt att hålla koll på vad de heter, säger Calle Järnkrok.

Svenskarna är dock snabba med att påpeka att det inte är ett motstånd som får underskattas.

– Det är inget dåligt lag ändå, det blir en tuff match och vi måste vara på topp för att vinna. Så mycket vet jag, säger Järnkrok.

– Om man underpresterar blir det en jämn match, säger Hjalmarsson.

HÄR ÄR TYSKLAND

Nyheter24 har däremot koll. Tre Kronor, här har ni det tyska landslaget.

Största stjärnan: Christoph Ullman. Adler Mannheim-spelaren gör sitt åttonde VM för Tyskland och leder den interna poängligan med tre poäng. 28-åringen, som var assisterande kapten för sitt Mannheim den är säsongen, är utan tvekan tyskarnas nyckelspelare. Skridskostarke Ullman blir ett hot som Tre Kronor-backarna måste se upp för.

Svenskbekantningen: Alexander Barta. Tyskarnas assisterande kapten var en av få spelare som fick godkänt i fiaskobygget Malmö Redhawks. 28-åringen, som svarade för 24 poäng i allsvenskan, är dock poänglös efter tre matcher i VM.

Råskinnet: John Tripp. Svenskarna bör se upp för tyskarnas 35-årige brutale jätte. Den NHL-meriterade tuffingen flyttade till Tyskland 2004 och några år senare blev kanadensaren tysk medborgare. 192 centimeter och 104 kilo säger det mesta...

Se upp för: Marcel Goc. Florida-spelaren svarade för 27 poäng i NHL den här säsongen och i VM har tyskarnas lagkapten gått poänglös så här långt. Har genom åren haft det tungt med poängen i VM-sammanhang, sju poäng på 34 VM-matcher, men döm inte ut den snabbe 28-åringen.

Akilleshälen: Har en svag forwardssida. Ligger i botten i princip all offensiv lagstatistik. Tyskarna har sämst effektivtet, 4,42 procent, och noterar tio procent i powerplay-statistiken.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

3 timmar sedan
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.