Resultat SM i submission wrestling

I Uppsala gick under dagens det andra svenska mästerskapet i submission wrestling.

Över 160 deltagare samlades i dag i Fyrishovs A-hall då det för andra gången arrangerades ett SM i submission wrestling.

När tävlingen var över hade elva svenska mästare korats och för två av dessa var det andra guldet i rad.

Amir Albazi som i år utsågs till årets nykomling på Kampsportsgalan 2010 motsvarade förväntningarna och tog hem herrarnas klass under 61 kilo, detta trots att han ännu inte fyllt 17 år.

Betydligt tyngre är den olympiske brottaren Eddy Bengtsson. Han tog hem klassen över 91 kilo för andra gången i rad genom att besegra MMA-proffset Matti Mäkelä i finalmatchen.

Bielkheden imponerade

En annan professionell fighter som deltog var David Bielkheden från Hilti Stockholm och han gjorde precis som många väntat sig genom att vinna guld i 79-kilosklassen genom att slå duktige Cole Lauritsen från Malmö i finalen.

Tävlingen var första gången på flera år som Bielkheden tävlade i grappling men segern kanske kan ge mersmak. Närmast är det dock MMA och Superior Challenge 6 i Hovet i slutet av oktober som står på schemat.

På damsidan vann Ida Hansson den lättare klassen medan Jennifer Pettersson segrade i klassen över 60 kilo. Båda två har sin bakgrund i brasiliansk ju-jutsu.

Två medaljer för judoveteranen

Mikael Marffy har en lång bakgrund som landslagsman i judo men har på senare år istället ägnat sig främst åt brasiliansk ju-jutsu, där har han tagit medaljer på såväl EM som VM .

I submission wrestling har han endast tävlat ett fåtal gånger men det hindrade honom inte från att först bli trea i tungvikten och sen stå som segrare i den öppna klassen.

På vägen till guldet vann Marffy först fem matcher på submisison men fick i finalen nöja sig med en poängseger över den betydligt lättare Martin Hedenbergh.

- Jag tänkte först att jag skulle försöka mig på en submission i finalen också, men sen kände jag att jag skulle göra säkert för att ta hem matchen utan att riskera något, säger han om finalen till Nyheter24.

En längre intervju med Marffy kommer senare i veckan.

Göteborgaren Hedenbergh som i våras tog VM-silver belönades senare med priset för bästa deltagare då han trots en vikt på 67 kilo alltså tog sig till final i den öppna viktklassen.

Nedan finns det fullständiga resultatet och i morgon följer vi upp med en bildspecial från tävlingen.

Stark högt upp i Texas

Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.