1 av 2
- Foto: Ulrika Johansson Hybrant/Nyheter24
2 av 2
- Foto: morningstar.se

Han kan ta över MMA-förbundet

George Sallfeldt arbetar som VD och är föreslagen att efterträda August Wallén som ordförande i Svenska MMA-förbundet.


SMMAF

Årsmötet för Svenska MMA-förbundet hålls den 26 mars i Stockholm.

Valberedningen har föreslagit att de övriga ledamöterna i förbundsstyrelsen ska väljas om.

Mer information finns på förbundets hemsida.

Valberedningen har nu lämnat sitt förslag till ny ordförande i Svenska MMA-förbundet efter att August Wallén meddelat att han inte ställer upp för omval.

Som ny ordförande föreslår man den 38 år gamle George Sallfeldt som närvarande är sakkunnig i Kampsportsdelegationen, den statliga myndighet som beviljar alla tillstånd för kampsportsmatcher.

- Att vara ordförande för SMMAF för med sig både ett stort ansvar och kräver ett stort engagemang och jag känner mig hedrad över att vara föreslagen, säger Sallfeldt till Kampsport24.

Sallfeldt säger också att han måste lämna sitt uppdrag i Kampsportsdelegationen om han väljs till ordförande.

Sin egen kampsportsbakgrund har han i kyokushin där han varit landslagsmedlem, instruktör samt ledamot i förbundsstyrelsen.

Vill göra sporten mer accepterad

Sallfeldt säger att MMA har vuxit oerhört snabbt på bara 15 år och att man nu står inför nya utmaningar.

- Nu när sporten är etablerad, både juridiskt och idrottsligt, tycker jag att det framtida arbetet med Svensk MMA bör handla om att få sporten mer intressant för gemene man.  En ökad närvaro i ”mainstream” skapar förutsättningar till intäkter vilket i sin tur ger våra svenska idrottare bättre möjligheter på lång sikt, säger han.

”Valberedningen anser att George Sallfeldt är en bra kandidat till ordförandeposten på grund av hans långa erfarenhet från idrotten i kombination med en djup kunskap om kampsportens juridiska förutsättning samt hans breda kontaktnät inom näringslivet”, skriver valberedningen i sin motivering.

Till vardags arbetar Sallfeldt som VD för fondanalysföretaget Morning Star.

/
/
/
/
VD
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

1 timme sedan
Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.