1 av 5
- Foto: Scanpix
2 av 5
- Foto: Scanpix
3 av 5
- Foto: Scanpix
4 av 5
- Foto: Scanpix
5 av 5
- Foto: Scanpix

Eddies bästa kompis: "Bovarna ska ha sitt straff"

I dag kom åtalet mot Eddie och Yaacoub Moussas misstänkta mördare. Bästa kompisen Andreas Haddad: "Man vill få svar på sina frågor". 


Morden lamslog Sverige

När Eddie Moussa blev skjuten var han och Andreas Haddad lagkamrater i Assyriska och bästa kompisar även utan för fotbollen. Mordet skakade Södertälje och hela Fotbollssverige. I dag, ett och ett halv år efter händelsen, kom åtalet mot de misstänkta mördarna.

I dag hyllas bröderna i varje AFF match spelar: den 18 minuten - den avlidna spelarens tröjnummer - dedikeras till Yaacoub och Eddie Moussa med en minut av konstanta applåder.

Eddie Moussa och Yaacoub Moussa blev 26 respektive 40 år gammal.

Efter säsongen 2010 lämnade Haddad för spel i allsvenskan och Örebro, vilket nu också är hans nuvarande klubb.

SÖDERTÄLJE. Natten till den 1 juli 2010 sköts två män ihjäl och en tredje skottskadades svårt inne på spelklubben Oasen i Ronna-centrum, Södertälje. Männen som mördades var bröderna Eddie och Yaacoub Moussa, spelare och ledare i Assyriskas FF. I dag, ett och ett halvt år senare kom åtalet mot de misstänkta mördarna och Eddies bästa kompis Andreas Haddad vill få svar på sina frågor.

- Nu har det gått nästan två år och det har varit så mycket snack och rykten om vem det var och varför, i stan. Det känns skönt att man reder ut det här, säger den före detta Assyriska-spelaren till Nyheter24.

Åtalet berör tre mord och 17 personer åtalas för händelserna som tros vara hämndaktioner i ett gängkrig. 

- Det är rätt att bovarna som gjorde det här ställs till svar. Men det finns inget rättvist straff för det de gjorde.

Andreas Haddad skulle möta upp Eddie Moussa för rehabträning när han fick beskedet sommaren 2010. Sorgen och saknaden är tung att bära.

- Jag kommer aldrig komma över det här och kommer bära med mig det här för resten av mitt liv. Han var så ung och det hemska sättet han gick bort på, nej det kan inget straff någonsin ändra på.

Rättegången startar den 22 november och kommer pågå hela vägen in i april. Läs mer om polisutredningen och gängkriget mellan Södertäljenätverket och X-team här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

Ett ja och två nej till VM-spel

2 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.