Gareth Bale frälste Real i CL-semifinalen – med lite hjälp på traven.
1 av 4
Gareth Bale frälste Real i CL-semifinalen – med lite hjälp på traven.
Walesaren i storform.
2 av 4
Walesaren i storform.
3 av 4
Det blir en repris av CL-finalen 2014 mellan Real Madrid och Atlético.
4 av 4
Det blir en repris av CL-finalen 2014 mellan Real Madrid och Atlético.

Gareth Bale frälste Real – igen

Det blev svårare än planerat, men det blir en repris av Champions League-finalen 2014. Real Madrid vann mot Manchester City med 1-0 och det kan de tacka Gareth Bale för.


Tre matcher i rad har walesaren klivit fram som räddaren i nöden. Först mot Rayo, sedan mot Real Sociedad och nu mot Manchester City. Medan fixstjärnan Cristiano Ronaldo varit skadad har Gareth Bale på egen hand räddat "marängernas" säsong.

Efter att Barcelona slarvat bort sitt försprång i ligan har Reals titelhopp väckts. Men för att hålla det vid liv är de piskade att vinna varje match. Därför såg det nattsvart ut när grannen Rayo Vallecano gick upp i en 2-0 ledning för en och en halv vecka sedan. Nu var det upp till bevis för Real. Vem skulle göra målen när Ronaldo inte var med? Svaret blev klubbens andra miljard-man: Gareth Bale.

Walesaren nickade först in reduceringen, innan han i den 81:a minuten sprang igenom Rayo-försvaret och avgjorde till Zinedine Zidanes lättnad, och så sent som en vecka senare var det dags för Bale att komma till fransmannens undsättning igen.


Bildkälla: Bildbyrån.

Den här gången gjorde han matchens enda mål när han med 10 minuter kvar återigen satte huvudet till och sänkte Real Sociedad. Målet var Bales 19 ligamål denna säsong, vilket är nytt säsongsbästa för världens dyraste spelare.

Med Bale i storform gick Real in i returmötet med Manchester City på Bernabeú. Nu var Ronaldo tillbaka, men återigen var det Bale som stal rampljuset när han i den 20 minuten fick en djupledsboll av Dani Carvajal och tryckte in segermålet via Fernandos ben.

Den forne Tottenham-spelaren har burit Real Madrid de senaste veckorna och övervunnit fansen igen. En Bale i form är ett hot för alla lag, något som de kommande finalmotståndarna minns med fasa. Det var nämligen just Gareth Bale som forcerade in segermålet när lagen möttes i Lissabon för två år sedan.

Bildkälla: Bildbyrån.

Och om 3 veckor är det dags igen. Då möts Real Madrid och Atlético Madrid på San Siro för att kröna årets Champions League-mästare. Bale blev hjälte 2014 och i denna form är det inte otänkbart att han blir det även 2016.

Texten är skriven av Next in Football-deltagaren "hgerfelth".

Vill du också delta i tävlingen, Next in Football och ha chansen att bli Nyheter24:s reporter i Frankrike?

Skapa då en reporterprofil på www.nextinfootball.se

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vilket lag vinner CL-finalen?
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

1 timme sedan

Ett ja och två nej till VM-spel

2 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.