Har Erik Hamrén blicken mot Sam Larsson?
1 av 2
Har Erik Hamrén blicken mot Sam Larsson?
Sam Larsson slog bland annat till med ett solomål mot Groningen i början av maj och visar storform inför EM.
2 av 2
Sam Larsson slog bland annat till med ett solomål mot Groningen i början av maj och visar storform inför EM.

Hamrén – släpp loss Samba-Sam

I morgon presenteras Sveriges EM-trupp. De flesta platserna är redan givna, men Hamrén borde verkligen blicka mot Holland. Där dansar nämligen Sam Larsson – en spelare som skulle förgylla EM.


Den svenska publiken känner honom från IFK Göteborg, där hans dribblingar gav honom smeknamnet Samba-Sam. Sedan flytten till Heerenveen har rubrikerna emellertid minskat, men han har gjort succé i Eredivisie.

Redan under sin debutsäsong gjorde Sam Larsson avtryck. Hans åtta mål säkrade en plats i startelvan och hans fina säsong gav honom även en plats i den U21-trupp som överraskade hela Europa förra sommaren. Där fick han inte så mycket speltid, men den här säsongen har utvecklingen fortsatt.

Även om Heerenveen gjort en svag säsong kan man inte säga samma sak om Sam. Med sina kvicka fötter och utmärkta spelförståelse har Samba-Sam gjort skäl för sitt smeknamn och dessutom bombat in några riktiga drömmål. Så sent som igår blev han uttagen i säsongens lag av De Telegraaf.

I december öste Heerenveens sportchef, Hans Vonk, beröm över yttern.

– Sam är en extraordinär spelare. Det finns ingen yttermittfältare i den holländska ligan som är lika bra som Sam när det kommer till att dribbla och passa. Jag är säker på att han kommer spela i de stora ligorna om han fortsätter på samma bana som nu. Då kommer han vara en bra spelare i en väldigt stor liga.


Bildkälla: Bildbyrån.

Som Vonk förutspådde har Sam dragit långa blickar från storklubbar, men än så länge är han Heerenveen trogen. En övergång kommer dock med all sannolikhet att ske i sommar och om Erik Hamrén ger honom chansen i EM kan vad som helst hända.

Sam Larsson är en spelartyp som behövs i Frankrike. Han besitter en avighet och en internationell-spelstil som landslaget saknar. Sverige behöver någon som kan göra det oväntade, en förmåga som Sam bevisat att han förfogar över.

Han har gjort succé i Holland, han har jagats av storklubbar, men han har inte debuterat i landslaget. Det är dags Hamrén – släpp loss samban!

Texten är skriven av Next in Football-deltagaren "hgerfelth".

Vill du också delta i tävlingen Next in Football och ha chansen att bli Nyheter24:s reporter i Frankrike?

Skapa då en reporterprofil på www.nextinfootball.se och tävla direkt!

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Samba-Sam in till EM?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.