19/9 - Messmörets dag

Messmörets dag är en dag då vi uppmärksammar och firar denna traditionella svenska produkt. Det är en dag att uppskatta messmörets unika smak och dess roll i svensk matkultur.


Messmöret har en lång historia i Sverige och är en viktig del av vår matkultur. Det är en produkt som tillverkas genom att koka ihop vassle, socker och mjölk till en tjock, brun smet. Resultatet är en söt och syrlig smak som är mycket uppskattad i Sverige.

Messmörets dag 19/9 – bakgrund

Messmörets dag instiftades för att uppmärksamma denna traditionella svenska produkt och dess betydelse i svensk matkultur. Messmöret har en lång historia i Sverige och har länge varit en viktig del av den svenska kosten. Det är en produkt som tillverkas genom att koka ihop vassle, socker och mjölk till en tjock, brun smet. Resultatet är en söt och syrlig smak som är mycket uppskattad i Sverige.

Hur firas messmörets dag den 19 september?

Messmörets dag firas på olika sätt runt om i landet. En del väljer att äta messmör på frukostmackan, medan andra kanske lagar en speciell rätt där messmöret spelar huvudrollen. Det finns även de som väljer att besöka en lokal producent för att lära sig mer om tillverkningsprocessen. Oavsett hur man väljer att fira, är det viktigaste att uppskatta messmörets unika smak och dess roll i svensk matkultur.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

28/2 - Internationella musarmsdagen

7 Sep 2023, 13:40

27/2 - Internationella isbjörnsdagen

7 Sep 2023, 13:39

25/2 - Grapefruktens dag

7 Sep 2023, 13:38

24/2 - Sverigefinnarnas dag

7 Sep 2023, 13:37

23/2 - Kakelplattans dag

7 Sep 2023, 13:36

22/2 - Alla scouters dag

7 Sep 2023, 13:36