27/2 - Internationella isbjörnsdagen

Internationella isbjörnsdagen är en dag då vi uppmärksammar och firar den majestätiska isbjörnen. Dagen är till för att öka medvetenheten om isbjörnens situation och de utmaningar den står inför på grund av klimatförändringar.


Isbjörnen, även känd som polarbjörn, är en av de största rovdjuren på jorden och lever i Arktis. Men dess livsmiljö hotas av den globala uppvärmningen och smältande isar. Internationella isbjörnsdagen är ett tillfälle att lära sig mer om dessa fantastiska djur och vad vi kan göra för att skydda dem.

Internationella isbjörnsdagen 27/2 – bakgrund

Internationella isbjörnsdagen instiftades av Polar Bears International, en organisation som arbetar för att bevara isbjörnar och deras livsmiljö. Dagen firas den 27 februari varje år och syftar till att öka medvetenheten om isbjörnens situation och de hot den står inför på grund av klimatförändringar. Isbjörnen är starkt beroende av havsis för sin överlevnad, men på grund av den globala uppvärmningen smälter isen i allt snabbare takt. Detta hotar isbjörnens möjlighet att jaga och överleva.

Hur firas internationella isbjörnsdagen den 27 februari?

Internationella isbjörnsdagen firas på olika sätt runt om i världen. Många zoologiska trädgårdar och akvarier anordnar särskilda evenemang och aktiviteter för att uppmärksamma dagen. Det kan handla om föreläsningar, filmvisningar eller utställningar om isbjörnar och deras livsmiljö. Skolor och utbildningsinstitutioner kan också delta genom att ha temadagar om isbjörnar och klimatförändringar. Dessutom uppmanas allmänheten att delta i olika initiativ för att minska koldioxidutsläppen och bidra till att skydda isbjörnens livsmiljö.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

28/2 - Internationella musarmsdagen

7 Sep 2023, 13:40

27/2 - Internationella isbjörnsdagen

7 Sep 2023, 13:39

25/2 - Grapefruktens dag

7 Sep 2023, 13:38

24/2 - Sverigefinnarnas dag

7 Sep 2023, 13:37

23/2 - Kakelplattans dag

7 Sep 2023, 13:36

22/2 - Alla scouters dag

7 Sep 2023, 13:36