Ervin Alic himself. Foto: Y+M
Ervin Alic himself. Foto: Y+M

Cab racing

Ervin Alic taxirejsar genom natten.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Faktaruta

Ervin är en bosnisk smålänning och killen du inte vill hamna bakom när du behöver ha ett fritt synfält. Trots otaliga påpekanden har han ännu inte kommit på ett tillräckligt vasst svar på fyllebrölet han råkar ut för: "Fan vad lång du är!". Helst av allt skulle han vilja vara Spindelmannen men till vardags jobbar han med att få människor att tycka om ett internationellt industriföretag.

”12 points, goes tooooo….. SWEDEN!” Det var så det lät hela kvällen i en källare i Skanstull på en inflyttnings-/utflyttningsfest, blandat med glädjetjut och guldvrål, och det var så det avslutades när Loreen plockade in den sista 12-poängaren från Irland. Det var dags att fortsätta rida på vågen av eufori och röra oss in mot festandes epicentrum, Stureplan.

Vi vinkade in två taxibilar i sann ”big city life”-anda vid Skanstull och tvillingarna Politis med övriga hamnade i den första bilen och Bult och jag i den andra. Eftersom vi är unga testosteronstinna män som gillar att tävla, men ännu mer att vinna och håna varandra, började jag självklart peka finger åt deras taxi när vi körde upp jämsides vid det första rödljuset i korsningen Götgatan/Blekingegatan. Tvillingarna tryckte självklart sina fingrar mot rutan och hetsen hade dragit igång. Grönt ljus. ”KÖR! Vi måste komma först!” Vår taxichaffis drar iväg. När vi svänger in på Folkungagatan som ledande bil dras tempot ner pga avstängningen av Götgatan och vår taxichaffis börjar ranta något oförståeligt om att han kört i 280 km/h i Berlin samtidigt som han utövade top notch kundservice och bjöd oss på hårda karameller med kaffesmak. Vi förstod att vi var i goda händer. När vi svänger ner på Katarinavägen och kör mot Slussen börjar det riktiga taxiracet. Vi blir omkörda i en kurva. Det triggar igång Schumachernerven hos vår taxichaffis och han säger rogivet ”Han tror han kan köra med mig va?” varpå han sätter plattan i mattan och flyger förbi tvillingarnas taxi och lägger sig först samtidigt som han lägger sig i båda filerna och blockar framfarten så att deras chaufför lägger sig på tutan. I baksätet sitter Bult och fnissar fram ”Du är en busig taxichaufför!”. Bilen accelererar iväg och racet fortsätter över till Gamla stan, väl där försöker sig deras chaufför på en riktig fuling och kör om på utsidan i full fart och försöker pressa sig före oss, men vår taxi klämmer sig mellan deras bil och en bil på vår högra sida och vår chaffis stänger vägen för dom. Det var på det berömda fitthåret att det skulle smälla. Då börjar Bulten igen, småfnissigt; ”Du är en busig taxichaufför!”. Samtidigt som vi drar ifrån på Skeppsbron sitter tvillingarna i den andra bilen och hetsar sin taxichaffis: ”Du får det dubbla i dricks om vi vinner!”. Men trots den utlovade extra betalningen hinner dom aldrig ikapp oss och när vi kör in till Café Opera står Bult och jag där som nöjda vinnare.

En helt jävla vanlig kväll i Stockholm.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!