Leif GW Perssons gåva till barnbarnet - värd 25 miljoner kronor
Leif GW Persson och dottern Malin Persson Giolito på Glashuset i Stockholm. - Foto: Henrik Montgomery/TT & Stella Pictures

Leif GW Perssons gåva till barnbarnet – värd 25 miljoner kronor

​Leif GW Persson gillar att ge bort saker när han inte analyserar brott. Nu berättar han i en intervju för Expressen om vad han gör med sina miljoner som han tjänar in.


Leif GW Persson, 77, är känd ifrån tv-rutan. Den folkkäre kriminologen sitter ofta i "Nyhetsmorgon" på TV4 och analyserar olika brott som hänt i Sverige och världen. 

Utöver sina analyser har han även släppt böcker och är en vinfantast med ett eget märke. 

Gett bort allt till barn och hustru

I jul släpptes hans senaste vin, en riesling. 

Det var länge sedan vinet var en sidoverksamhet. Det han först kallade ”en kul grej” har på fem år blivit en mångmiljonindustri.

De senaste 37 åren har Leif GW Persson tjänat så mycket pengar att han har problem att göra av med mer på en dag än han drar in samtidigt. Han har gjort en enorm klassresa från uppväxtens Sibirien. 

– Jag har en idé om att bara jag har mer när jag somnar än när jag vaknar så är jag lugn. Men oavsett hur mycket jag bränt av under dagen går det inte att konsumera så mycket så jag har alltid mer numera, oavsett vad jag hittar på, säger han till Expressen.

Barnbarnet fick en present värd 25 miljoner

Han har gett bort allt till hustrun och barnen och tolvåriga barnbarnet Malakai har fått en present värd 25 miljoner kronor. 

– Min fru är familjens rikaste nu, säger Sveriges mest älskade kriminolog till tidningen. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00