Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lindgren sparkas från Salzburg

Rasmus Lindgren uppges ha fått sparken från Red Bull Salzburg.
1 av 3

Rasmus Lindgren uppges ha fått sparken från Red Bull Salzburg.

Janerik Henriksson/Scanpix

Rasmus Lindgren i duell med PSG:s Javier Pastore.
2 av 3

Rasmus Lindgren i duell med PSG:s Javier Pastore.

Michel Euler/AP

Frågan är var landslagsmeriterade Lindgren kommer att hamna härnäst?
3 av 3

Frågan är var landslagsmeriterade Lindgren kommer att hamna härnäst?

Peter Dejong/AP

Nyheter | 14/09/2012 11:40

Rasmus Lindgren tvingas bort från Salzburg. Själv säger han att han inte har lämnat laget.

SALZBURG. Rasmus Lindgren uppges ha fått sparken från Salzburg, detta uppger klubbens tränare. Anledningen sägs vara det faktum att klubben fått kritik för att ha för stor omsättning på spelare. Sportdirektören Ralf Rangnick menar att det inte är vettigt att ha en 30-mannatrupp och därför sparkas spelare. Rasmus själv är dock förtegen angående hans vara eller inte vara i klubben.

– Jag avvaktar med att berätta mer tills jag fått klarhet i vad som händer. Jag har dock inte lämnat klubben, meddelar han via sms till Fotbollskanalen.se.

Förutom Rasmus Lindgren kommer fem andra utländska spelare tvingas att packa ihop sina grejer och lämna de regerande mästarna. Dessa spelarna erbjuds att spela med division tre-laget Liefering tills det att de finner nya klubbar. sedan Salzburg bytte tränare inför säsongen har ytterligare sju spelare fått lämna klubben, då de fått veta att de inte har någon framtid i klubben. Salzburg vann den österrikiska ligan förra året, något som inte imponerar på klubbens ägare Ralf Rangnick.

– Utan att ta ifrån laget dess prestation. Vi vann bara guldet ifjol för att ingen annan ville ha det, säger han till Eurosport.